Koncuk'tan Bakan Yılmaz'a "Performans" Tepkisi

Koncuk'tan Bakan Yılmaz'a "Performans" Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ' Öğretmenlere Performans Kriteri Geliyor ' açıklamasına tepki gösterdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ' Öğretmenlere Performans Kriteri Geliyor ' açıklamasına tepki gösterdi.Koncuk: “Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez.Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz.Bu anlayış kamuda kaos yaratır.” dedi. 


Genel Başkan şunları kaydetti:
“Performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." bilgisini paylaştı.

Yapma Sayın Yılmaz, mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşme.Başarı, bölge imkanları, aile, öğrenci vb. kriterlere göredir.

Dolayısıyla her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemek mümkün değildir.

Neye mal olursa olsun yeni bir şey yapayım anlayışı bizi çok daha gerilere götürecektir.Önemli olan kalıcı ve huzur verici şeyler yapmaktır.

Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez.Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz.Bu anlayış kamuda kaos yaratır.

Evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile, kahvaltı yapamadan okula gelen öğrenci başarısı öğretmene yansıyınca, çıkan sonuç ne olur?

Sırça köşkte oturup, şömine başında memleket ya da eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmak mümkün olmuyor maalesef.Tabana inin, sorun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.