Koncuk'tan EBS'ye Parale Yapı Göndermesi

Koncuk'tan EBS'ye Parale Yapı Göndermesi

“Hukuksuzluğun Karşısında Üyesinin Yanında Güven Kapısı Türk Eğitim-Sen” temalı toplantıda; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk paralel yapı konusunda açıklamalar yaparken Eğitim Bir Sen Sendikasına da göndermelerde bulundu.

“Hukuksuzluğun Karşısında Üyesinin Yanında Güven Kapısı Türk Eğitim-Sen” temalı toplantıda; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk paralel yapı konusunda açıklamalar yaparken Eğitim Bir Sen Sendikasına da göndermelerde bulundu.

Tek paralel yapı Fetö mü? Hayır. O paralel yapıysa, bir yandaş sendika var, o da ikinci bir paralel yapı haline geldi. Bunu bilmeyen bir bakan varsa ‘Sayın Bakan; senin gözün kördür, vicdanın kararmıştır’ derim.

Yandaş bir sendikanın paralel yapılanmasına dikkat çeken Koncuk, önemli uyarılarda bulundu. Koncuk, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın samimi olduğunu düşünüyorum ancak ilgili mevzuatlarda değişiklik yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda, Sağlık Bakanlığı’nda, Adalet Bakanlığı’nda yapılmadı. Bu nedenle taşraya doğru sirayet eden bir durum şu ana kadar görmedik. Bunu görmek istediğimizi ifade ediyorum. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var. Liyakat esaslı yapılanma sağlanamazsa, Türkiye kaybedecek. Nasıl kaybedecek? Başka paralel yapılar sebebiyle kaybedecek. Tek paralel yapı Fetö mü? Hayır. O paralel yapıysa, bir yandaş sendika var, o da ikinci bir paralel yapı haline geldi. Bunu bilmeyen bir bakan varsa ‘Sayın Bakan; senin gözün kördür, vicdanın kararmıştır’ derim. Senin bulunduğun bakanlıkta yaşanan bu paralel yapının yaşattığı rezilliği, kokuşmuşluğu görmüyorsan, sen neyin bakanısın? diye sormamız lazım.”

Okul müdürüne, ‘Bize üye olmazsan müdür olarak kalmaya devam edemezsin’ diyorlar. O halde müdür olma kardeşim! Müdür olma, adam ol. Ama ne yazık ki bunlara ‘eyvallah’ diyen bir sürü insan var.

Koncuk söz konusu paralel yapının her yere sirayet ettiklerini belirterek, “Ateş olsa cürmü kadar yer yakarlar ama toplum çok korkutulmuş, çok örselenmiş bir toplum haline gelmiş. Bütün bunların esasen yapamayacağı şeyleri yapacak gibi anlatmalarından çok çabuk etkilenen bir toplumsal yapımız var. Ancak üzüntü veren, bunlardan hiç etkilenmemesi gereken insanların etkilenmesidir. Mesela öğretmenler, akademisyenler, mürekkep yalamış insanlar etkilenmemelidir” dedi.

Bu paralel yapının sözleşmeli öğretmenleri tehdit ettiğini de kaydeden Koncuk, şöyle konuştu: “Bunlar o kadar alçak adamlar ki… Bunları tanımlayacak kelime bulamıyorum, adamlıktan çıkmışlar. Bunlar, sözleşmeli öğretmenlere ‘Sözleşme her yıl imzalanacak. Bize üye olmazsan seneye sözleşmeni imzalatmayız’ diyorlar. Sözleşmeli öğretmenler de ‘Bunlara üye olmazsam seneye sözleşmem imzalanmayacak’ diyor ve üye oluyor. Okul müdürüne, ‘Bize üye olmazsan müdür olarak kalmaya devam edemezsin’ diyorlar. O halde müdür olma kardeşim! Müdür olma, adam ol. Ama ne yazık ki bunlara ‘eyvallah’ diyen bir sürü insan var.

Bildiğiniz gibi rotasyon gündemde. Rotasyona Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak karşı olduğumuzu dün de söyledik, bugün de söylüyoruz, yarın da söyleyeceğiz. Ama bunlar, daha düne kadar ‘Rotasyon iyi olur’ diyorlardı. Bugün ise ‘Rotasyona karşıyız’ diyorlar. Yarın, öğretmenlere, ‘ Bize üye olmazsan kötü yere gidersin’ diyecekler. Buna inanan insanlar olacak mı? Maalesef olacak. Dolayısıyla işimiz kolay değil. Hiçbir zamanda kolay olduğunu söylemedik. Güzel şeyler kolay başarılmaz. Bu şuna benziyor; bin bir zorlukla bir bina yaparsınız ama alttaki iki tane taşıyıcı kolonu kırarsınız, bina çöker.  Yapmak zor, yıkmak o kadar kolaydır. Bu da böyledir.
Teşkilatımıza insan kazanın diyoruz. Memurun, insanlığını yok ederek, şahsiyetini ezerek üye kazanın demiyoruz. Farkımız budur. Adeta posa haline getirilmiş insanları kazansanız ne olur, kaybetseniz ne olur. Biz o taşıdığı değerleri daha da yukarıya çıkararak insan kazanalım iddiasındayız. Bu nedenle bizim işimiz zor.  Yoksa Türkiye kaybedecek, bu ülkenin geleceği kaybedecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum