Koncuk'tan Haşim Kılıç'a MEB Yasası Çağrısı

Koncuk'tan Haşim Kılıç'a MEB Yasası Çağrısı

AYM Başkanı Haşim Kılıç twitter hesabından şunu paylaşmış: Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bolu Şube’nin düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katıldı.

Genel Başkan'ın konu ile ilgiliyaptığı açıklama:

AYM Başkanı Haşim Kılıç twitter hesabından şunu paylaşmış: Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Ne güzel! Ben de diyorum ki; Sayın Haşim Kılıç, binlerce insanın hakkı yeniliyor, insanlar fişleniyor. Sen bunları duymuyor musun?

Türk Eğitim-Sen’in MEB Yasası ile ilgili AYM Başkanı Haşim Kılıç’a mektup gönderme eyleminden söz eden Koncuk, “Hepimizin omuzlarına ciddi sorumluluklar düşüyor. Bunları çevremizdeki insanlara anlatalım. Anayasa Mahkemesi’ne mektup gönderme eylemi başlattık. Bu mektuba tüm öğretmenlerimiz imza atsın. AYM’yi de uyaralım. Haşim Kılıç twitter hesabından şunu paylaşmış: Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Ne güzel! Ben de diyorum ki; Sayın Haşim Kılıç, binlerce insanın hakkı yeniliyor, insanlar fişleniyor. Birecik’te okul müdürlüğü sözlü sınavına girecek kişiler Türk Eğitim-Sen üyesi, Türk faşisti, Aktif Eğitim-Sen üyesi, Alevi diye fişlenmiş. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. O fişçinin canına ot tıkayacağız. Bütün bunlar oluyor. Sayın Haşim Kılıç; sen bunları duymuyor musun?

Muğla’da İl Müdürü ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü, komisyon üyelerine ‘Bu liste doğrultusunda puan vereceksiniz’ diyor. Ali Öğütveren isimli bir komisyon üyesi de ‘Ben bu liste doğrultusunda puan veremem, Allahtan korkarım’ diyor. Bunun üzerine Ali Öğütveren’in hazır listeleri onaylamadığı için İl Milli Eğitim Müdürü tarafından istifası isteniyor. Öğütveren dilekçesinde bunları tek tek yazıyor. Dilekçeyi Bakanlığa gönderdik, suç duyurusunda bulunduk. Emin olun, bu kişileri o makamda oturtmayacağız. El mi yaman, Türk Eğitim-Sen mi yaman göreceğiz. O koltuklarda otururlarsa, Nabi Avcı da rahat rahat koltuğunda oturamaz. Ya o adamlar oradan kalkacak ya da MEB Bakanı o koltukta oturmayacak. O koltuğu Milli Eğitim Bakanına iğneli fıçı yaparız” dedi.

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.