Koncuk'tan Kamu-Sen'e Destek Çağrısı

Koncuk'tan Kamu-Sen'e Destek Çağrısı

İsmail Koncuk'tan Kamu-Sen'e Destek Çağrısı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yetkili sendika belirleme çalışmalarına sayılı günler kala "Türkiye Kamu-Sen'e Destek" çağrısı yaptı. 

İşte o açıklama;

ALLAH GAYRET VE EMEKLERİNİZDEN RAZI OLSUN
15 Mayıs'ta üye sayılarına göre yetkili sendikalar belirlenecek ve bu sendikalar 1 Ağustos 2015 tarihinde tüm memurlar ve emekliler adına Toplu Sözleşme masasına oturarak, memur ve emeklilerin 2016 ve 2017 maaş zammını tespit edecek, sosyal taleplerini masada dile getirecek.

Tüm çalışanlar biliyor ki, 2014 ve 2015 yılları masada kaybedilmiştir. Al gülüm ver gülüm sendikacılığı ile başka bir sonuç beklemek, elbette mümkün değildir. Sendikacılığı bakanlarla, bürokratlarla çay içip, pasta yeme etkinliği olarak görenler bu sonucun en önemli sorumlusudur. Bu sonucu bilerek, bu sonuçtan hiç memnuniyet duymadığı halde, kendince geçerli gerekçeler yaratarak, sendikal tercihlerindeki hatasında ısrar edenler de, en az masada memuru satanlar kadar sorumludur.

Sendika Kanununa göre sendikalardan 14 Nisan tarihine kadar istifa edenler, aynı anda bir başka sendikaya üye olarak bu yıl yapılacak yetki belirlemesinde etkili olacaklardır.14 Nisan tarihinden sonraki istifaların bu yıl yapılacak olan yetkili sendika tespitinde bir anlamı olmayacaktır.

Şuan, Türkiye Kamu Sen'e bağlı tüm teşkilatlarımız alanlardadır, eminim ki, tüm teşkilat yöneticilerimiz, tüm üyelerimiz en üst seviyede mücadele etmektedir. Bu heyecan 4 Nisan eylemimizde çok net olarak görülmüştür.4 Nisan'da, Ankara Kolej Meydanında yaşanan heyecanın üye sayımızın artmasında etkili olacağına dair inancım tamdır.Memurun iş güvencesinin açık bir tehditle karşı karşıya kaldığı bugün, Türkiye Kamu Sen'in mücadelesi tüm memurlarımız açısından, dünden daha önemli hale gelmiştir.

Bu sebeplerle, başta şube başkanlarımız olmak üzere, tüm gönüldaşlarımı, üye yapmakta son günlere yaklaştığımız bugünlerde, her türlü tedbiri alarak, ulaşılmadık tek bir kamu çalışanı kalmamak üzere, yeni bir gayrete davet ediyorum. Şuuru zirve yapmış olan, siz can dostlarımızın gayret ve emeğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum