Koncuk'tan MEB'e Acil Çağrı

Koncuk'tan MEB'e Acil Çağrı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Yetkililerine çağrıda bulunarak acil çözüm taleplerini sıraladı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Yetkililerine çağrıda bulunarak acil çözüm taleplerini sıraladı.

İşte o açıklamalar:

MEB öğretmenleri atama ve yer değiştirme yönetmeliği ve yönetici görevlendirmeyönetmeliği hemen değiştirilmelidir.Bunlar Şimdiden çürümüştür.

Bu yönetmeliği yapanların, anlaşılan ne annesi ne babası ve kardeşi hiç sağlık problemi yaşamamış.Umarım hiç yaşamazsınız ,ltf empati yapın.

Sağlık özründe, "Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez" ifadesi tayin için yeterli olmalıdır.Eskiyönetmelikdoğrudur.

MEB'in sağlık özrü konusundaki düzenlemesi, sağlık özrü olan dahi tayin isteyemesin anlamına gelmektedir.Yönetmelik bu yönüyle değişmelidir.

Sy Bakan, Sy.Müsteşar ve İKGM'den bu taleplerimizi değerlendirerek acil bir açıklama bekliyoruz.MEB artık huzur bakanlığı olmalıdır.

İl içi sıralar bir takvime bağlı olarak, daha önceki yıllarda olduğu gibi ikinci kez çalıştırılmalı ve yönetmeliğe eklenmelidir.

İl içi yer değiştirmiş olanlara da, verilmeyen, iller arası yerdeğiştirme hakkı verilmelidir.Bu konuda açılacak davalara imkanverilmemelidir

Aynı zaman dilimi içerisinde ilçe emri değerlendirilerek özür durumu olanlara il içi değişiklik hakkı da verilmelidir.Sözler tutulmalıdır.

Bu, doğru bir illerarası tayin yapılmasını imkansız hale getirir.Dolayısıyla normlar hemen güncllenmeli ve 2. yer değişikliği yapılmalıdır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden talep ediyoruz.Normlar güncellenmelidir.1.illerarası öncesinde normlar güncellenmemiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.