Koncuk'tan Memur-Sen ve Hükümete Eleştiri

Koncuk'tan Memur-Sen ve Hükümete Eleştiri

GENEL BAŞKAN, “TOPLU SÖZLEŞMEDE YUVARLAK DEĞİL, KÖŞELİ KAZANIMLAR OLUR.”

2016-2017 Toplu Sözleşme Görüşmeleri sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından Twitter hesabından görüşmeleri değerlendiren Genel Başkan İsmail Koncuk, Memur Sen’i ve Bakan Faruk Çelik’i sert bir dille eleştirdi. 
İşte o açıklamalar;
“4 /C'ye kadro çalışılacakmış, sözleşmeli mi, 4/A'lı mı olacak belli değilmiş.4/ C'li ye kadro 2 yıl önce aldığımız KPDK' da vardı, çalışıldı mı?
Üniversite mezunu işçiler de, çalışılacak konular arasında. Toplu Sözleşmede yuvarlak değil, köşeli kazanımlar olur. Yuvarlak sözlere karnımız tok.
4/C'ye 150 TL ek ödeme yargı kararını bypass yöneliktir. Yargı emsali kadar ödenir diyor. En az ek ödeme 497 TL iken, 150 TL kazanım mıdır?
Memur Sen'in 2016 mali talepleri toplamda en düşük memur için %33.2 zam anlamına gelmektedir. İmza atılan 6+5 ise, bunun tam 3/1'idir.
Memur Sen'in 2017 zam talepleri ise toplamda en düşük dereceli memur için %23.8, iken imzalanan %3+4,talep edilen oranın 3/1'inden de azdır.
2015'de kamu işçisi 6+5 almış ama, her işçiye 500 TL maaşı 2150 TL'nin altında olanlara ise, 100,75 ve 50 TL ayrıca iyileştirme almıştır.
Memur Sen 2014 ve 2015 yılı kaybımız olan 2000TL'yi, %10'luk telafi zammını yine dile getirmemiş, masada bırakmıştır.
Ek göstergeler artmamış, vergi matrahı konusunda bir adım yok, ek ödemeler emekliliğe sayılmıyor, öğretmene nöbet ücreti 3 saatte kaldı.
Sağlık çalışanlarına, nöbet tutan diğer memurlara bir müjde yok, öğretmen 1 yıldır, nöbet eylemini 3 saat ek derse satılmak için mi yaptı?
Fiili hizmet zammı için bilim kurulu kuracaklarmış, insan bunu kazanım olarak söylemeye utanır? Bu çalışmalar yıllardır yapılı, hep fos çıkar.
Memur Sen erken seçim öncesinde, imza atarak iktidarı zora sokmamış ama memurları zorda bırakmıştır. Yazıklar olsun.
PTT'deki ucube idari sözleşmeli 4/B ye, vekil imam ve ebelere kadroyu Memur Sen masada bırakmış, tüm sözleşmelileri yüzüstü bırakmıştır.
Bakan Faruk Çelik, açıklamasından sonra eleştirimizi dahi dinlemeye cesaret edememiştir. Faruk Çelik bu toplu sözleşmede rolünü iyi oynamıştır.
Memur Sen oransal zammın yanında, taban aylığa zammı zorlamayarak, adeta üst düzey bürokratların yüksek maaş almasına gayret etmiştir.

Başbakanlık müsteşarının maaşı 899.31 TL artarken, en düşük dereceli memurda ise 204.66 TL artış meydana gelmektedir. 4,5 kat fark oluşmuştur.

Kıymetli arkadaşlarım, bu kararların tamamı, masa gerisinde alınan kararlardır, bizden kaçırılmış, kapalı kapılar ardında karar alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.