Koncuk'tan Üniversitelerdeki Terör Açıklaması

Koncuk'tan Üniversitelerdeki Terör Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ocaklarının ortaklaşa düzenlediği “Üniversitelerde Terör ve Öğrenim Hürriyeti” paneli Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi konferans salonunda yapılıyor.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ocaklarının ortaklaşa düzenlediği  “Üniversitelerde Terör ve Öğrenim Hürriyeti” paneli Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi konferans salonunda yapılıyor.

Panel, Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylar sırasında şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ve ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

KONCUK: ÜNİVERSİTELERDE YAŞANANLARIN SUÇLULARI BELLİDİR!

Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuşmasının başında yarın kutlanacak olan anneler gününe değinerek, Türkiye Kamu-Sen olarak bu yıl Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın annelerini yılın annesi ilan ettiklerini söyledi. Koncuk, “ Yarın kutlayacağımız anneler gününü bugünden tebrik ederken, hakka yürüyen tüm annelerimize yüce Allah’tan rahmet, yaşayanlara ise uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Türkiye Kamu-Sen olarak bu yıl Ege Üniversitesinde şehit edilen değerli kardeşimiz Fırat’ın annesi Özlem Erdem ve hunharca bir cinayete kurban edilen kızımız Özgecan’ın annesi Songül Aslan’ı yılın annesi olarak buradan ilan ediyorum.

Türkiye’de  de bazı şeyleri artık konuşmak lazım. Masada bazı şeyleri çözmek ve hatta zihinlerde çözmek lazım.  Bu ülkeyi yöneten insanlarda aklını başına almalı ve bu şekilde zihinlerinde meseleleri çözmeleri lazım.

Millet olarak tüm bu gerçeklere ve yaşanan musibete rağmen bizleri bu hale getirenleri anlamazdan gelirsek, görmezden gelirsek daha büyük musibetlere düçar olacağımız kaçınılmazdır.

Sizlerin de bildiği gibi, 7 Haziran’da genel seçimlere gidiyoruz. Kirli bir strateji milletin gözü önünde sergileniyor ve bundan sürekli olarak nemalananlar var. Milliyetçiliği ayaklar altına alıp bugün milliyetçi olanlar var, daha önce kürt sorunu var deyip bugün kürt sorunu yok diyenler var. Bunları bu millet görecek ama bu gerçekleri çok değerli aydınlarımız gösterecek bu millete. Bunu sizin değerli akademisyenler Türk ocakları gibi değerli kurumlar gösterecek.

Üniversitelerde yaşanan sorunlar ortadadır, suçlular bellidir, bu suç ihanet derecesinde bir suçtur, bu aymazlık değil bilinçli yapılmıştır. İzlenen, uygulanan politikalarla üniversitelerin bu hale geleceği belli idi. İzmir’de Fırat kardeşimizi kaybettik, inşallah, Fırat’ın şehadeti gözleri kör kulakları sağır olanların aklını başına getirir diye umut ediyorum. Bu vesileyle bu anlamlı panele emek veren tüm kıymetli hocalarımızı tebrik ediyor, siz değerli katılımcılara saygılar sunuyorum” dedi.

 

FİLİZ AVŞAR: FIRAT’A SIKILAN KURŞUN DEVLETE SIKILMIŞTIR

Genel Başkan İsmail Koncuk’un ardından kürsüye gelen Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Avşar’da, Türk milletinin zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Avşar, “Türk devleti 5 bin yıllık bir süreçten geliyor ama hiç rahat bir süreç geçirmedik. Bu dünya eninde sonunda Türk’ün kılıcından çıkacak olan adaleti yaşayacaktır. Bundan sonraki günlerde elbette kolay olmayacak. Çanakkale’de,  Yemen’de ve son 40 yılda teröre binlerce gencimizi şehit verdik. Biz var olmak için bunlara her zaman hazır olacağız.

Fırat’a sıkılan kurşun aslında devlete sıkılmıştır. Fırat’ın bedeninden akan kan devletin kanıdır.  Bundan sonraki süreçte dökülen kan sizlerin olmasın, kan dökülmeden bu devlet yaşasın istiyoruz ve diliyoruz bir daha asla kan akmasın” dedi.  

Konuşmaların ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğraflarından derlenen bir sinevizyon gösterimi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Sinevizyon gösteriminin ardından “Üniversitelerde Terör ve Öğrenim Hürriyeti” paneli,  Türk Ocakları Genel Sekreteri ve oturum Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Temizyürek, Hacettepe Üniversitesi öğretim Üyesi Dr. Bahadır Bumin Özarslan, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Kadir Şahin ve Ege Üniversitesi öğrencisi Ahmet Aydın’ın katılımlarıyla başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.