Koncuk'tan Üyelerine Teşekkür

Koncuk'tan Üyelerine Teşekkür

Hizmet kollarına göre sendikaların üye sayıları belli oldu.

Hizmet kollarına göre sendikaların üye sayıları belli oldu.
Türk Eğitim-Sen; MEB, üniversiteler, YURTKUR, TODAİ, ÖSYM ve YÖK bünyesindeki kuruluşlarda görev yapan 220.056 üyesiyle bu sene de dimdik ayakta.
Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçtiğimiz yıl içerisinde inanılmaz hak gaspları sözkonusu olmuş, on binlerce okul yöneticisi adeta tırpanlanmıştı. Bu süreçte MEB’de paralel bir yönetim ihdas edilmiş, bu çetenin marifetiyle yöneticilik makamları bir sözde sendikanın emir eri gibi kullanılmış ve çalışanlar üzerinde inanılmaz bir baskı oluşturulmuştur. Kul hakkı yenerek kurum müdürlüklerine atanan ve tek özellikleri yandaş olmak olan bir kısım kurum müdürlerinin, çalışanlar üzerinde baskı uygulayarak diyet ödemeye çalıştıklarına sıklıkla şahit olundu. Bu sözde kurum idarecileri, devletin kendilerine sunmuş olduğu imkanları, varlıklarını borçlu olduklarına tahsis ederek çukurlarda sürünmüşlerdir.
Diğer yandan bu sözde idareciler tarafından, mesleğe yeni başlamış olan aday öğretmenlerimiz üzerinde de tetikçi idareciler eliyle adeta terör estirildiğini, genç meslektaşlarımızın iradelerinin esir alınarak bir sözde sendikaya yönlendirildiğini bilmeyen yoktur.
Öte yandan demokrasinin, insan haklarının ve bilimsel düşüncenin beşiği olması gereken üniversitelerimizde de  bazı rektörler başta olmak üzere, üniversite yönetimlerinin yanlı davranarak üniversite çalışanlarını baskı altına aldıklarını ve bir sözde sendikanın temsilcisi gibi davrandıklarını da biliyoruz.
Böylesi ahlak dışı yol ve yöntemlerle eğitim çalışanlarının huzurunun gasp edilmesini, sendikacılığın adeta iğdiş edilmesini; sözde sendikal rekabet adına onurun, dürüstlüğün, ahlakın kısacası adamlığın ayaklar altına alınmasını şiddetle reddediyoruz.
Ve her şeye rağmen dik duruşundan taviz vermeyen, her durum ve koşulda sendikacılığın gereklerini tavizsizce yerine getiren 220.056 üyemize, Şube başkanımızdan, iş yeri temsilcimize kadar teşkilatımızın tüm yöneticilerine  sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Şundan herkes emin olsun ki; 
Türk Eğitim-Sen, ilkeli, mücadeleci ve kararlı sendikacılığın gerçek temsilcisidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yürüyüşümüzden taviz vermeyeceğiz. Haksızlığın, adam kayırmanın, hukuksuzluğun ve ahlaksızlığın karşısına cesaretle ve kararlılıkla karşı durmaya devam edeceğiz.
Varsın birileri, iktidarın borazanlığını yapsınlar,
Varsın birileri sözde sendikacılık adına çalışanların haklarını masada pazarlasınlar,
Varsın birileri çalışanların en temel hakları gasp edilirken dahi ağa babalarının safında yer tutsunlar,
Varsın birileri çalışanlara ihanetlerinin diyetini makam, mevki, ulufe olarak alsınlar,
Varsın birileri tüm bu zillete rağmen hormonlu bir şekilde balon gibi şişsinler!
Onlar hiç büyüyemeyecekler!
Onlar hiç gurur duyamayacaklar!
Onlar hiç gıptayla takip edilmeyecekler!
Biz hep büyüğüz,
Biz hep güçlüyüz,
Biz hep gıptayla takip edileceğiz!
İyi ki varsınız.
İyi ki, Türk Eğitim-Sen var!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.