Koncuk'u Çileden Çıkaran MEB Görüşü

Koncuk'u Çileden Çıkaran MEB Görüşü

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, MEB 1.Hukuk Müşaviri Hayati CANKALOĞLU’nu eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, MEB 1.Hukuk Müşaviri Hayati CANKALOĞLU’nu eleştirdi.

KONCUK şunları kaydetti: “MEB 1. Hukuk Müşaviri Hayati CANKALOĞLU okul müdürlerinin uygulanmayan yargı kararları ile ilgili verdiği görüşlerle işin bu derece karışmasında 1. derecede sorumlularındandır. Tek sorumlu değildir elbette, ancak 1. Hukuk Müşaviri olarak verdiği görüşler, kendisini rüzgârın önünde savrulan yaprağa döndürmüştür.

CANKALOĞLU’nun ilk görüşü, sonraki görüşü, son görüşü diye görüşlerini kategorilere ayırmak mümkündür. Bu sayfa da paylaştığım İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne yazdığı görüş yazısı son derece doğru ve olması gereken bir yazıydı ancak bu görüş yazısından sonra yazdığı yazılar CANKALOĞLU’nun baskı altında kaldığını göstermektedir. Aynı CANKALOĞLU o yazıyla ilgili olarak, o yazının genel bir yazı olmadığını, somut olayla ilgili olduğunu söylemektedir.

Ey Hayati CANKALOĞLU burada zaten tek somut olay vardır, o da uygulanmayan mahkeme kararlardır. Bizim de olumlu bulduğumuz İKG'ye yazılmış yazının arkasında duramamanın sebebini söyle biz de bilelim. Tek suçlu elbette sen değilsin, senin üstünde Bakan ve diğer yöneticilerin olduğunu biliyoruz, ancak kendinle ilgili, ülke genelinde nasıl bir algı oluşturduğunun farkında ol. Bu yönetici konusunda yaşanılan rezillikleri görmezden gelen, başta Bakan Nabi Avcı olmak üzere etkili yetkili makamlarda olup da seyreden tüm zevatı kınıyor, Allah'a havale ediyorum. Emin olun, ayarını bozduğunuz bu kantar, gün gelecek sizi de tartacaktır.”

yargi1-002.jpgyargi2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum