KONDA ve Gezici son anketlerini açıkladılar!

KONDA ve Gezici son anketlerini açıkladılar!

Referanduma 3 gün kala iki araştırma şirketi referandum anket sonuçlarını açıkladı.

Gezici araştırma şirketinin 16 Nisan referandumuna ilişkin yapılan son kamuoyu araştırmasında "evet" diyenlerin oranının yüzde 51.3, "hayır" diyenlerin oranının ise yüzde 48.7 olduğu belirtildi.

Gezici araştırma şirketi son kamuoyu araştırmasının 8-9 Nisan tarihlerinde Türkiye genelinde 10 il, 34 ilçe ve 1,399 hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldığını ve sandığa katılım oranının arttığının gözlemlendiğini belirtti.

Gezici araştırma şirketinin 1-2 Nisan'da yaptığı kamuoyu araştırmasında "evet" oyları yüzde 53.30, "hayır" oyları ise yüzde 46.70 oranındaydı.

KONDA İLK KEZ ANKET AÇIKLADI

Türkiye'nin güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği kanununa ilişkin referandum için tahminini ilk kez açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem ile Genel Müdür Bekir Ağırdır yönetimindeki KONDA'nın yüzde 99 güven aralığında hata payını artı-eksi yüzde 2,2 olarak duyurduğu araştırmasına göre, "Evet" oyu yüzde 51,5 oranında önde gözükürken, "Hayır" oyu ise yüzde 48,5 bandında. Araştırma sonuçlarına göre, halen kararsız olan ve sandığa gitmeyeceğini açıklayanların oy oranı yüzde 9 olarak yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.