Konya MEM'den Örnek Uygulama

Konya MEM'den Örnek Uygulama

Konya, özür normdan sonra yapılacak dedi

MEB, 2 Ekim'de yayımladığı bir yazıyla, norm kadro yoluyla, aile birliğinin sağlanmasını istemişti.

Ancak "İl içi özür için normların güncellenmesi beklenmelidir" haberimiz de, ülkemizde 81 il bulunduğunu ve her ilin yayınlanan yazıyı farklı yorumlayacağını söylemiş ve normların güncellenmesinden sonra il içi özür durumu atamalarının yapılması gerektiğini anlatmıştık.

Fakat bu kadar haberimize rağmen çok basit bir konuda 81 ilde uygulama birliği olmamasına rağmen ne yazık ki Milli Eğitim bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünden bir ses gelmedi.

Dediğimizde haklı çıktık; normlar güncellenmeden atama yapacağını duyuran iller, atama değil de geçici görevlendirme yapacağını duyuran iller, ilçeleri gruplara ayıran iller sırayla duyuruya çıktılar. Bu durumu "İl içi aile birliği uygulamasında, birliktelik yok" başlığı ile manşetten haberleştirmiştik.

Bu haberimiz de olması gereken duyurunun Konya il milli eğitim müdürlüğü tarafından yayınlandığını, fakat duyurunun sonradan geri çekildiğini, duyurunun olması gereken bir duyuru olmasına rağmen normlar güncellenmeden duyuruya çıkılmasının yanlış olduğunu yazmıştık. Konya tarafından geri çekilen bu örnek duyuruyu görmek için tıklayınız.

Konya il milli eğitim müdürlüğü, bugün yayınladığı resmi yazı ile duyuruyu geri çektiğini, normların güncellenmesinden sonra il içi özür durumu atamalarının yapılacağını açıklamıştır.

Konya il milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ederken bu işlemin diğer illere ve Milli Eğitim bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne örnek olmasını bekliyoruz.

Ahmet KANDEMİR

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.