Koronavirüs'e karşı ne yemeliyiz? Uzmanı açıkladı

Koronavirüs'e karşı ne yemeliyiz? Uzmanı açıkladı

Koronavirüs'e karşı ne yemeliyiz? Uzmanı açıkladı

Dünya genelinde hızla yayılan ve ölümlere neden olan Koronavirüs milyonlarca insanı tedirgin ediyor. Durumdan etkilenen vatandaşlar korunma yolu arıyor.Peki Koronavirüs'ten korunmak için ne yemeliyiz?

Koronavirüs'e karşı bağışıklık sistemi güçlendirlmeli!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, “Taze, temiz, mevsiminde yerel olarak üretilmiş; mümkünse organik, rengarenk özellikle bitkisel besinlerden oluşan bir diyet bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi.

Erk, “Sarımsak, yeşil lahana, brokoli, dutsu meyveler, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkisel besinlerin en önemlilerinden bazılarıdır” açıklamasında bulundu.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk’in açıklamaları şöyle devam etti:
“Organik, kaynağı bilinen, iyi pişirilmiş hayvansal gıdaların günlük kalorilerin yüzde 10-20’sini karşılayacak şekilde alınması bağışıklık sistemini destekler. Kolalı, gazlı içecekler, içinde mısır şurubu bulunan içecekler, alkol ve sigara bağışıklığı zayıflatır. Kelle paça, salep, keçiboynuzu pekmezi gibi gıdaların virüsün üzerinde olumlu bir etkisi kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca ağız ve burna tuzlu su çekilerek gargara yapılması gibi uygulamaların virüse karşı faydası yoktur.”

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.