KPDK Sona Erdi Bakan Süre Verdi

KPDK Sona Erdi Bakan Süre Verdi

2016 yılı ikinci KPDK toplantısında ÇSGB Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen’in KPDK masasına taşıdığı, KİT personelinin beklediği 3 konu üzerinde çalışma yapılarak Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağını söyledi.

2016 yılı ikinci KPDK toplantısında ÇSGB Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen’in KPDK masasına taşıdığı, KİT personelinin beklediği 3 konu üzerinde çalışma yapılarak Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağını söyledi.

Memur-Sen ve Kamu İşvereni arasında imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik bölümünde yer alan ve üzerinde yapılacak çalışmalar sonucunda karar verilmesi öngörülen 3 konu Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacak. Bu kapsamda; “KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri”, “KİT’lerde sözleşmeli personelin yıllık izinleri başlıklı 39. ve 41. Maddeleri” ve “Toplu Sözleşmenin Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin ilgili bölümünün 12. maddesindeki havacılık tazminatı başlıklı maddenin” gereklerinin en geç Aralık ayı içerisinde sonuçlandırılacağı ÇSGB Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından KPDK’da ifade edildi. Ayrıca toplantıda, Bursa’da yapılan Kamu Personeli Çalıştayı sonucu da DPB tarafından paylaşıldı.   

Buna göre 3. Dönem Toplu Sözleşmenin çalışma konuları arasında bulunan bu 3 konunun karara bağlanmasıyla birlikte;

A) KİT’lerde sözleşmeli personelin ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesi,

B) KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yılık izinlerinin bir sonraki yıla devri,

C)   DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının oranın artırılması,

Yönündeki Memur-Sen’in teklifleri; 3. Dönem Toplu Sözleşmenin ilgili hükümleri doğrulusunda yapılan çalışmalar dikkate alınarak sonuçlandırılacak. 

Memur-Sen’in, KPDK toplantısına taşıdığı konuların içeriği: 

KİT'lerde Görev Yapan Sözleşmeli Personelin Temel Ücret Grupları

Toplu Sözleşmede yer alan; KİT'lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapılacaktır hükmü gereğince yapılması planlanan çalışma tamamlanmış, karara dönüştürülmek üzere Kalkınma Bakanlığı’na gönderilmiş ancak aradan çok uzun bir süre geçmesine rağmen bir sonuç elde edilememiştir.  Bir anlamda toplu sözleşmenin gereği hala yerine getirilmemiştir. Bu çerçevede ivedi olarak sonuç ortaya konmalıdır.

KİT'lerdeki Sözleşmeli Personelin Yıllık İzinlerinin Ertesi Yıla Devri

KİT'lerde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen personelin yıl içinde kullanamadıkları yıllık izinlerinin ertesi yıla devri konusunda çalışma yapılmasına yönelik toplu sözleşme hükmünün gereği derhal yerine getirilmeli,  kamu görevlilerinin izin sürelerinin gün esasıyla düzenlenmesinden kaynaklanan mağduriyet giderilerek verilen söz tutulmalıdır.

Havacılık Tazminatına İlişkin Kararın Yayımlanması

399 sayılı KHK’nın ek 2’nci maddesi uyarınca ödenen havacılık tazminatının, 2010 yılında yapılan çalışmalar da dikkate alınmak suretiyle artırılması yönündeki çalışmaların 31.01.2016 tarihine kadar sonuçlandırılması ve izleyen aybaşından itibaren yeni oranlar üzerinden personele ödenmeye başlanması, bu ödemenin başladığı tarihten itibaren söz konusu personele, 375 sayılı KHK’nın ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılmaması ve bu kapsamda ilave havacılık tazminatı ödenmesini içeren Toplu Sözleşme hükmünün bir an önce hayata geçirilmesi, YPK’ya gönderilen taslak derhal hayata geçirilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.