KPSS A soru dağılımları hala açıklanmadı

KPSS A soru dağılımları hala açıklanmadı

Geçtiğimiz ay ÖSYM, kendi sitesinde duyuruda bulunarak A grubu için soru sayılarının 30’a düşürdüğünü belirtti. Ama hala dağılımlar açıklanmadı.

Kısa bilgi

Uzmanlık, müfettişlik, kaymakamlık gibi kariyer meslekleri (a grubu) hedefleyen KPSS adayları cumartesi genel kültür yetenek oturumlarının yanında Pazar günü yapılan ve 10 alandan 40'ar soru gelen oturumlara da katılmaları gerekiyor.

Ancak geçtiğimiz ay ÖSYM duyuruda bulunarak artık Pazar oturumlarının süresinin kısaldığını ve 30'ar soru geleceğini belirtti.

ÖSYM'ye soruyoruz

Soruların 30'a düştüğünü duyurdunuz da ne oldu? Adayların ve kurs yöneticilerinin eline ne geçti? Nasıl somut bir fayda sağladınız?

Bu soruların tek cevabı şudur: KAFA KARIŞIKLIĞI ve STRES.

Gerçekten de ÖSYM bu duyuruyu yaptı ama ne öğrencilerin ders tekniği ne de kursların ders programları değişmedi. Ama gereksiz yere "acaba hangi dersler çıkacak? bu derse boşuna mı çalışıyorum? Bu dersi öğrenciye verdik ama bir de müfredattan çıkarsa boşuna masraf yapmış olacağız" gibi sorular oluştu hem öğrencilerin hem de kurs sahiplerinin kafasında.

ÖSYM'nin bu yaptığı hem ayıp hem de kamu yararına aykırı

ÖSYM madem ki değişiklik yapacak, bunu paparazzi ve arkası yarın modunda yersiz bir duyuru yapıp sessiz kalarak insanların kafasını karıştırmamalıydı. Burada insanların hayatı ve geleceği söz konusu ancak ÖSYM ilginçtir ki bunu hiç umursamıyor. (her zaman olduğu gibi)

Acilen soru dağılımları açıklansın

İşini düzgün yapan ve insana değer veren bir sınav kurumu şunu yapmalıydı: hiç bu şekilde ortalığı bulandırmadan soru dağılımlarının da olduğu bir duyuru yapmalıydı.

Madem ki böyle bir şey yapılamıyor (ya da yapılmıyor) o zaman dağılımları bir an önce açıklanmalı ve adayların tereddütleri giderilmeli.

Kutay Seymen ARIKAN

Memurlar.net KPSS Editörü

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.