KPSS Alan Sınavı Ertelensin!

KPSS Alan Sınavı Ertelensin!

"Öğretmen adayları yeni bakanımız Nabi Avcı’dan alan sınavının ertelenmesini, ertelenme olmayacaksa bile 2012 KPSS puanlarının bir yıl daha geçerli olmasını beklemektedirler. 2012 KPSS sınavına giren öğretmen adayları puanlarına göre 2012 KPSS puanını da

 

2012 KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır. Geçmiş yıllarda nasıl KPSS’nin geçerlilik süresi iki yıl ise bu yılda iki yıl olmalıdır. KPSS’nin geçerlilik süresinin bir yıl olması 2012 KPSS sınavına girenler açısından büyük bir haksızlık oluşturacaktır.
 
2012 KPSS sınavına girenlere ağustosta en azından bir kez daha 2012 puanıyla atanma şansı verilmelidir. Bu yıl alan sınavı yapılsa bile 2012 KPSS sınav puanı da geçerli olmalı sınava giren öğretmenler hangi puanı yüksek ise o puanını son kez kullanabilmelidir. Bu şekilde yapılarak 2012 KPSS sınavında yüksek puan almış atamayı kıl payı kaçırmış öğretmen adaylarının da gönlü kazanılmış olur hem de alan sınavı yapılmış olur.
 
Yapılması gereken basittir. Bu uygulama yapılırsa ortada mağdur olan hiç kimse olmayacaktır. Sendikaların gündemlerinden biriside bu olmalıdır. Sendikalar sadece atanmış görevi başındaki öğretmenlerin sorunlarıyla değil aynı zamanda atama bekleyen öğretmenlerin bu gibi sorunlarıyla ilgilenirse kanımca atama bekleyen öğretmenlerin gönlünü şimdiden kazanacak ve öğretmenler atandıktan sonra ahde vefa göstererek sorunlarıyla ilgilenen sendikaya üye olacaklardır.
 
Ayrıca bu yıl ilk defa uygulanacağı için alan sınavı nasıl olacak nasıl sorular gelecek öğretmen adayları tam manasıyla bilgi sahibi değildir. Sadece birkaç örnek sorular yayınlanarak bilgi verilmeye çalışıldı. Ancak bunlarda öğretmen adaylarını tam manasıyla bilgi sahibi yapmadı. Şuanda öğretmen adayları tedirginlik içinde alan sınavını beklemektedirler.
 
ÖSYM Başkanı Ali Demir alan sınavıyla ilgili şu şekilde bir açıklama yaparak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) ilişkin ayrı bir kılavuz yayımlanmayacağını, başvuru koşullarıyla ilgili bilgilerin KPPSS  kılavuzunda yer alacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen istihdamının, KPSS Eğitim Bilimleri Testi'nin neticelerine göre gerçekleştirildiğini ancak Bakanlığın talebi üzerine, MEB ile ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı arasında, ''Kamu Görevlendirme İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'' kapsamında bir protokol imzalandığını ifade etti.
 
Ali Demir, protokolle belirlenen alanlarda öğretmenlerin atanabilmesi için KPSS  Eğitim Bilimleri Testi'nin sonuçlarına ek olarak öğretmenlerin alan bilgilerinin de ölçülmesi amacıyla ÖABT sonuçlarının da dikkate alınarak, atamaların gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.
 
Sınav ve başvuru koşullarıyla ilgili bilgilerin KPSS  kılavuzunda adayların bilgisine sunulacağını ve ayrı bir kılavuz yayımlanmayacağını vurgulayan Demir, ÖABT'de adaylara kendi alanlarıyla ilgili 50 soru sorulacağını ifade etti. Demir, ''ÖABT'ye katılan adayların KPSS P10 puanı yanında KPSS P121 puanı da hesaplanacak. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecek'' dedi.
 
KPSS 'de genel yetenek bölümünün ağırlığının yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığının yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranının yüzde 20, ÖABT'nin ağırlığının ise yüzde 50 olacağını bildiren Demir, belirlenen alanlarda testlerin oluşturulması ve yürütülmesi için hazırlıkların başlatıldığını sözlerine ekledi.
 
Her ne kadar ÖSYM Başkanı Ali Demir alan sınavıyla ilgili bir açıklama yapmış olsa da öğretmen adayları yeterince bilgi sahibi değildir.
 
Öğretmen adayları yeni bakanımız Nabi Avcı’dan alan sınavının ertelenmesini, ertelenme olmayacaksa bile 2012  KPSS puanlarının bir yıl daha geçerli olmasını beklemektedirler. 2012  KPSS sınavına giren öğretmen adayları puanlarına göre 2012 KPSS puanını da kullanabilir ya da alan sınavı puanını. Bu şekilde yapılarak hem bakanlık alan sınavı kararından geri adım atmamış olur.Hem de atama bekleyen binlerce öğretmeninin gönlünü kazanmış olur.
 
Enes Büyükgursak
 
Gazetekamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.