KPSS soruşturmalarına ByLock hattı kurdular

KPSS soruşturmalarına ByLock hattı kurdular

FETÖ'cü Yüzbaşı Cemil Çetin, KPSS soruşturmasıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Dosyanın sil baştan ele alındığı 2015'te 'Murtaza' kod adlı cemaat abisinin telefonuna Bylock kurduğunu anlatan Çetin, "Operasyon olursa buradan bilgi vereceğini söyledi

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra tutuklanan birçok örgüt üyesi asker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü KPSS soruşturmasına da dahil edildi. Şüphelilerden birinin darbe girişiminden sonra tutuklanan Jandarma Yüzbaşı Cemil Çetin olduğu ve Çetin'in örgüt abisi tarafından getirilen 2010 KPSS sorularını eşi Dudu Çetin'e ilettiği belirlendi. Soruşturmada itirafçı olan Cemil ve Dudu Çetin'in ise çarpıcı bilgiler verdiği oratya çıktı. Cemil Çetin, 2015 yılında bir örgüt abisisinin telefonuna Bylock kurduğunu ve kendisine, "Operasyonlarda isminiz geçerse biz size buradan bilgi vereceğiz" dediğini anlattı.

Bylock'taki isminin 'Freedom' olduğunu söyleyen Çetin, şunları söyledi: "2015 yılı Ocak ayında Etimesguttaki evime Murtaza kod adlı cemaat abisi geldi. Cep telefonumu benden aldı. Yanında getirdiği bilgisayara benim cep telefonumun harici hafızasını taktı ve Bylock isimli programı telefonuma kurdu. Cep telefonumdan bana Bylock programını nasıl kullanacağımı tek tek anlattı. Sisteme kendisi beni şifreler girerek dahil etti. Sistemdeki ismim 'Freedom' idi. Bu programı kurarken bana 'KPSS soruşturması devam ediyor, sizin de orada adınız geçiyor, operasyonlarda isminiz geçerse biz size buradan bilgi vereceğiz, kendine bir aile avukatı bul, bu avukata KPSS ile ilgili bir şeyden bahsetme, polis gelirse içeri alma, avukat eşliğinde polisi içeriye alın, bundan eşine bahsetme' dedi ve evden ayrıldı." KPSS soruşturmaları kapsamında şimdiye kadar 7 iddianame hazırlandı.

'OPERASYON OLACAK ÖNLEM ALIN!'

İtirafçı Yüzbaşı Çetin şöyle devam etti: "Yaklaşık bir ay sonra telefonumdaki Bylock programına bir mesaj geldi. 'Eve gel görüşelim' şeklinde bir mesajdı. Benim o dönemde cemaat abim Serhat kod adlı Gazi Üniversitesinde akademisyen olan Selman Yüksel'di. Eşimle beraber Selman Yüksel'in Şentepe'deki evine gittik. Yüksel bana 'başka bir abinin yanına gideceksiniz, sizinle görüşmek istiyor' dedi. Selman, ben ve eşim, üçümüz Dikmen Keklikpınarı'ndaki bir eve gittik. Bizi bir abi karşıladı. Bu kişinin kod adını ve gerçek ismini bilmiyorum.

Sohbet esnasında bu abi 'arkadaşlar yakın bir tarihte KPSS operasyonları başlıyor ve dalga dalga devam edecek, ilk önce 120'de 120 net yapanlardan başlayacaklar, daha sonra 119, 118 şeklinde aşağıya doğru inecekler, bu şekilde planlanıyor ancak farklı bir plan daha gidiyorlar tam olarak onu bilmiyorum, siz şüpheliler içerisinde olduğunuz için size cemaattaki hakim ve savcılarımızın hazırladığı bu süreçte kullanabileceğiniz bilgiler' diyerek bize notlar okudu. O notlarda 'Avukatınız mutlaka olacak, yalnız bu avukatınız AK Partili ve Cemaatçi olmayacak, Solculardan bir avukat bulun, avukata ilk bulduğunuzda KPSS'den bahsetmeyin, aile avukatı edinmek istediğinizi belirterek irtibata girin, operosyan zamanı daha önceden aile avukatı olarak belirlediğiniz bu kişiyle irtibata geçin' yazılıydı."

Kaynak: Karar Gazetesi - HİLAL ÖZTÜRK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.