KPSS soruşturmasında sona gelindi

KPSS soruşturmasında sona gelindi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılında yapılan KPSS sınavında kopya çekildiği iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada sona gelindi.

 

Başsavcının talimatıyla daha önce hazırlanan bilirkişi raporlarında bazı adayların yerleşme, puanlama ve doğru-yanlış sayılarında değişiklik yapıldığı saptamış, bütün işlemler tek tek ortaya çıkartılmıştı.

Soruşturma kapsamında ÖSYM’de bulunan “Test Araştırma Merkezi” ve soru kitapçıkların basıldığı METEKSAN’daki bilgisayarlar incelendi. Ayrıca soru kitapçıklarının basımı, dağıtımı ve soruların muhafaza edildiği kozmik odaya giriş çıkış yapanlar ile soru hazırlayan heyetteki üyeler de incelendi. Savcılık, soruşturmanın derinleştirilmesine karar vermiş ve 1 Ocak 2005’ten başlanarak bütün evraklar incelemeye alınmıştı.

SAVCILIK: SUÇ İŞLENMİŞTİR

Böylece ÖSYM tarafından 2005-2011 yılları arasındaki bütün sınavlar soruşturma kapsamına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın yürüttüğü soruşturmada, “Rüşvet, sahtecilik ve bilişim sistemlerine girmek suretiyle verilerin ele geçirilmesi” suçunun işlendiği kanaatine varıldı. 181 kişinin suç duyurusunun da değerlendirildiği araştırmada, 80’in üzerinde şüpheli tespit edilirken ÖSYM Başkanlığı’ndan istifa eden Ünal Yarımağan hakkında da “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla işlem başlatıldı. ÖSYM ile ilgili diğer soruşturmalar ise sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.