KPSS tercihlerinden alınacak ücret 15 TL'ye çıkarıldı

KPSS tercihlerinden alınacak ücret 15 TL'ye çıkarıldı

ÖSYM, internet üzerinden yapılacak KPSS tercihlerinde alınacak ücreti 15 TL olarak açıkladı

ÖSYM daha önce Yönetim Kurulundan aldığı kararla, 2015 yılındaki ilk KPSS tercih işlemlerinden 10 TL alınacağını açıklamıştı.

KPSS tercih işlemleri internet üzerinden yürütüldüğü için ÖSYM'ye hiçbir maliyeti bulunmamaktadır. Ayrıca adaylar zaten sınava girerken bir para ödemişlerdi.

Cumartesi günü yapmış olduğumuz haberde de, işsiz adaylardan 10 TL'nin alınmaması gerektiğini belirtmiştik.

2015 yılı seçimlerinde bir önceki genel seçimlere göre 9 puan kaybetmiş ve şuan bir erken seçim ihtimalinin olduğu ortamda, bu önerinin dikkate alınacağını umuyorduk.

Ancak, ÖSYM 10 TL yerine 15 TL alacağını açıkladı.

İşsiz bir insandan 15 TL almak öyle tahmin ediyoruz ki ÖSYM'ye çok kolay geliyordur.

ÖSYM Başkanı, kendisi 8 bin TL civarında maaş aldığı için 15 TL'nin ne demek olduğunu bilmiyor olabilir ama bu bedel yüksektir. Alınmamalıdır.

ÖSYM Başkanlığı, bu politikasıyla olası bir erken seçimde Ak Partiye en azından bir puan daha kaybettirecektir.

İŞTE KILAVUZDA YER ALAN AÇIKLAMA

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 2 Temmuz 2015 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 2 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.