KPSS'de tekrar tercih sorunu

KPSS'de tekrar tercih sorunu

Hergün "4/B'li kadrolara başvursam, merkezi alımlara da başvurabilir miyim?" sorusu almaktayız.

Çift yıllarda yapılan KPSS'nin puanları iki yıl boyunca geçerli. Ama bu puanlar, çeşitli statülerdeki kamu personel alımlarında kullanılıyor. Her statünün kuralı ise farklı farklı. Örneğin;

4/B'ye yerleşen, bir kaç istisna dışında, yeni 4/B'li pozisyon ilanına başvuramıyor.
ÖSYM'nin merkezi alımları ile yerleşen, puanın geçerlilik süresince, merkezi alımlara bir daha başvuramıyor.
İşçi olarak yerleşen, aynı puanla işçi kadrolarına bir daha başvuramıyor.
Ancak bunun dışındaki tüm çapraz sorularda geçiş mümkün.... Bu nedenle de sık sık "Sizden bir konuda daha yardım istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÖSYM aracılığı ile gelecek hafta yapacağı 4B sözleşmeli personel alımında 2012 puanım ile tercih yaparak atanmış olsam 2014 haziran memur alımlarında aynı puanımı kullanarak tekrar tercih yapabilir miyim. Teşekkürler" sorusunu almaktayız. Bu sorunun cevabı Evet'tir.

Geçişin mümkün olması, yüksek puan alan adayların sürekli yer değiştirmesine imkan tanımaktadır. Merkezi yerleştirmelerde bu geçiş talebi daha yüksektir. Bu geçiş oranının resmi olarak kaç olduğu hiç açıklanmamıştır. Ancak bu oranın merkezi yerleştirmelerde yüzde 20 civarında olduğunu düşünüyoruz. Yani merkezi yerleştirmelerdeki toplam alımların yüzde 20'sine bir kamu personeli olarak çalışanlar yerleşmektedir.

Hem adaylar hem de sürekli olarak aynı sözleşmeli ve işçi alım ilanına çıkmak zorunda kalan kamu kurumlarımız açısından bir tedbir alınmasının vakti gelmiştir ve geçmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.