Kreş açana vergi muafiyeti geliyor

Kreş açana vergi muafiyeti geliyor

Hükümetin çocuk teşviki paketinden aslan payını kreşler alacak. Yeni düzenlemeye göre kreşlere vergi muafiyeti getirilecek

Hükümetin doğurganlık hızının artırılması için hazırladığı "çocuk teşviki" paketinden aslan payını kreşler kaptı. Yoksul kesimin de dahil olduğu, çalışan çalışmayan herkesin çocuğunu kreşe gönderebilmesi hedeflenen yasal düzenlemeye göre, bu konuda adım atan işyerlerine özel teşvikler verilecek. Bu teşviklerin başında ise kreşe vergi muafiyeti ve işveren sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması geliyor.

SOSYAL DESTEKLİ POLİTİKALAR

Ayrıca özel şirketlere kreş harcamalarının tamamını gider gösterme imkanı getirilecek. Teşviklerle kreşlerin yaygınlaşarak düşük ücretle nitelikli hizmet sunabilmeleri sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalarda kreş imkanından sadece yüksek gelir grubunun yararlanabildiği saptandı. Yoksul kesimin de kreşten faydalanabilmesi için kadın kooperatifleri ile sosyal destekli politikalar üretilecek.

BANKALARDAN FAİZSİZ KREDİ KOLAYLIĞI

Kreş açanlar çocuk teşviki paketi yasalaştığında, 2012/3305 sayılı "Yatırımlarda Devlet Yardımı Hakkında Karar" kapsamındaki tüm teşviklerden yararlanabilecek. Kreşler, bu kapsamda bölgesel teşviklerden de yararlanma imkanına da sahip olabilecek. Kreşlere bankalardan da destek gelecek. Bankalar, kreş açacaklara özel faizsiz kredi ya da çok düşük oranlarda faiz oranları ile kredi imkanı sunacak.

HARCAMALAR GİDER KALEMİNDE GÖRÜLECEK

Paketteki bir diğer çarpıcı teşvike göre, özel şirketlerin bünyelerinde açacakları kreş için destek verilecek. Özel şirketler, kreş harcamalarının tamamını gider olarak gösterebilecek. Bu yolla özel sektörün kreş açmaya ceza değil teşvikle özendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.