Kurum MEBBİS Yöneticilerinin Dikkatine

Kurum MEBBİS Yöneticilerinin Dikkatine

Kurum MEBBİS Yöneticisi Dikkatine! 26 Mart 2015 tarihinden itibaren tüm MEBBİS kullanıcıları için ilk girişte kullanıcı güncelleme ekranı açılmış ve kullanıcının bilgilerinin güncellenmesi sağlanmıştır.

Kurum MEBBİS Yöneticisi Dikkatine, 2014 Yılı Kasım ve Aralık aylarında da bu sayfada yayınlamış duyuru ile Kurum MEBBİS Yönetici görevinden bahsedilmiş ve MEBBİS Yönetici Modülü kullanımı dokumanı yayınlanmıştı. Duyurunun yayınladığı tarihten itibaren MEBBİS Yönetici Modülü Kurum MEBBİS Yöneticilerine açıktır. 26 Mart 2015 tarihinden itibaren tüm MEBBİS kullanıcıları için ilk girişte kullanıcı güncelleme ekranı açılmış ve kullanıcının bilgilerinin güncellenmesi sağlanmıştır. Aşağıdaki hususların tekrar açıklanmasında fayda görülmektedir.

1-) Kurum MEBBİS Yöneticisi kurum müdürüdür. Ancak resmi yazı ile bir başka personele devredebilir.

2-) Kurum MEBBİS Yöneticilerine MEBBİS üzerinde Yönetici Modülü yetkileri açıktır, başka alt kullanıcılar tanımlayabilir.

3-) Kurum MEBBİS Yöneticisi alt kullancılara görevi ile ilgili yetkileri verir. Fakat Yönetici Modülü yetkilerini asla vermemelidir.

4-) Kurum MEBBİS Yöneticisi ve diğer tüm MEBBİS kullanıcıları şifrelerini asla başka kişilerle paylaşmaz, ortak kullanmaz.

5-) MEBBİS üzerinde tanımlanmış her kullanıcı tek kişiye aittir.

6-) Kullanıcının yaptığı tüm işlemler kullanıcı adı tabanlı kayıt altına alınmaktadır. Hangi bilgisayardan yapıldığı önemli değildir, hangi kullanıcı tarafından yapıldığı önemlidir.

7-) Kullanıcı görev, yetki ve sorumlulukları tanımlama bilgilerinde girilmiş olan TC Numarası ve Cep Telefonu Numarası sahibine aittir.

8-) Yapılan işlemler soruşturmaya konu olduğunda, kullanıcı sahibi sorumludur.

9-) Hiçbir kullanıcı adı ortak kullanılmamalıdır. Her kişiye ayrı kullanıcı tanımlanmalıdır. Kurum içinde alt kullanıcıları tanımlamak Kurum MEBBİS Yöneticisi görevidir.

*** Sistem üzerinde yapılan incelemede çok sayıda kurumun halen MEBBİS > Yönetici Modülü ekranını kullanmadığı görülmüştür. Bu modülün kullanımı kullanıcı sayısı 1 olan kurumlarda zorunlu olmamakla birlikte yukarıda sayılan kurallar çerçevesinde en az 2 kullanıcı bulunan kurumlarda kullanılması gerektiği görülmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.