Latif Selvi: İnanç ve kültürüne bağlı bireyler yetiştirmeliyiz

Latif Selvi: İnanç ve kültürüne bağlı bireyler yetiştirmeliyiz

Latif Selvi: İnanç ve kültürüne bağlı bireyler yetiştirmeliyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Geçmişimizle bağımızı koparmadan, gençlerin, inanç ve kültürünü tevarüs ederek, kimlik ve misyon sahibi olarak yetişmelerini sağlamak hepimizin görevidir” dedi.

Anadolu Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen, Anadolu Öğrenci Birliği, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Eyüp Belediyesi, Fatih Belediyesi ve Ensar Vakfı iş birliğiyle Bilim Koleji’nde düzenlenen 9. Öğretmen Sempozyumu’na katılan Latif Selvi, “Yeni dönem, yeni öğretmen, yeni nesil” konulu bir konuşma yaptı.

 

İdeolojik endoktrinasyonun nesilleri ifsat eden saplantılarına karşı nesilleri kültürümüzle, değerlerimizle bezeyerek inşa etmenin ve toplumu yeniden imar etmenin herkesin en asli görevi olması gerektiğini ifade eden Selvi, “Aksi halde bütün kitleler ifsat olur. Ve toplumu erozyona sürükleyen düşünceleri benimseyenler ortama hâkim olurlar. Onun için de mutlaka nesilleri inşa etmeli, onu korumalı, kirlerden arındırmalı ve geleceğimizi Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun işler yapan insanlar olarak yetişmesini sağlayacak çalışmaları yapmamız lazım” şeklinde konuştu.




 

Gençliğin maneviyatla ve değerlerle bağının çok önemli olduğunu belirten Selvi, “Gönül dilini kullanan, hal şivesini terennüm eden, sağlam bir vicdan mekanizması olan, hayatını kalp ve ruh yörüngesinde devam ettiren, medeniyet telakkisi olan, medeniyetinin yeniden inşası ve dirilişi için düşünce ve aksiyon geliştiren bir gençlik yetiştirmek için hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve bunun için çalışmalıyız. Böyle bir gençlik hayalimizdir ve misyonumuz olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Latif Selvi, dünden güç alan, bugünü iyi değerlendiren, yarını iyi tasarlayan, vicdanlı ve sağduyulu; kişilerin, olayların yön verdiği değil, fikirlere ve düşüncelere yön veren, güncelin peşinden koşan değil, kalıcı ve faydalı olanı takip eden bir gençlik tasavvuruna sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

 

İslam dünyasının bu alanda alternatif bir tez üretmesi gerektiğini kaydeden Selvi, şunları söyledi: “Önemli olan, geleceğimiz olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, uluslararası standartlarda eğitim almasıdır. Ama inanç ve kültürünü bünyesinde taşıyarak, bir misyonun sahibi olarak yetişmelerini sağlamak hepimizin görevidir.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.