Latif Selvi: İnsanca bir hayat herkesin hakkıdır

Latif Selvi: İnsanca bir hayat herkesin hakkıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, zorbalara, haksızlıktan beslenenlere, milletin hakkını yiyenlere, adil paylaşıma karşı ‘biz adalet değil, imtiyaz istiyoruz’ diyenlere karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, zorbalara, haksızlıktan beslenenlere, milletin hakkını yiyenlere, adil paylaşıma karşı ‘biz adalet değil, imtiyaz istiyoruz’ diyenlere karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Selvi, “Her şey benim tekelimde olsun diyenlerin saltanat kavgasına, yeryüzünde kurmak istedikleri hegemonyaya karşı insanca bir hayat herkesin hakkıdır. Bunun için el ele, omuz omuza yürümeliyiz” dedi.

Memur-Sen’in “1 Milyon Üye” hedefiyle 81 ilde başlattığı teşkilat buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Kocaeli İl Buluşması’nda üyelerle bir araya gelen Latif Selvi, yaşanan süreçte toplumun daha fazla kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Menfur saldırılar sonucunda Ankara’da, Diyarbakır’da ve ülkemizin başka yerlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bugün, düne göre daha fazla kenetlenmeye ihtiyaç var. Yeryüzünde kendi saltanatını sürdürmek için her türlü acımasızlığı insanlığa reva görenler, kendilerine uygun iş birliği yapabilecekleri birtakım şer odaklarıyla birlikte hareket edebilmektedir. Yeryüzünde adaleti isteyenler ve her şey benim tekelimde olsun diyenlerin saltanat kavgasına, yeryüzünde kurmak istedikleri hegemonyaya karşı insanca bir hayat herkesin hakkıdır” şeklinde konuştu.



 

Haksızlığa karşı birlik olmalıyız

Selvi, zorbalara, haksızlıktan beslenenlere, milletin hakkını yiyenlere, adil paylaşıma karşı ‘biz adalet değil, imtiyaz istiyoruz’ diyenlere karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bunun için el ele, omuz omuza yürümeliyiz” ifadesini kullandı.

“Biz kamu hayatında iyileşmeleri isterken, eğer ülke geleceğinden, ülkede yaşananlardan bihaber olursak, o zaman elde edeceklerimizin hiçbir anlamı kalmaz” diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun için de Memur Sen bu ülke adına kim bir duyarlılık ortaya koyacaksa onun temsilcisi olmak için, sözcüsü olmak için ayağa kalktı. Sivil toplum örgütleri, toplumun duyarlılığının, hissiyatının temsilcisi ve aynı zamanda farkındalığı oluşturan öncüleridir. Bunun için de ülke adına kim inisiyatif alacaksa, onu en güçlü şekilde bizler desteklemeli ve onunla birlikte bu mücadelenin bir parçası olmalıyız.”



 

En iyi toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik

Yeryüzünde kendi saltanatını sürdürmek için her türlü acımasızlığı insanlığa reva görenlerin iş birliği yapabilecekleri şer odaklarıyla hareket ettiklerini ifade eden Latif Selvi, “Yeryüzünde adaleti isteyenlerle, imtiyazlı ortamlardan ekstra faydalanmak isteyen, nimeti adil paylaşmaya yanaşmayanların saltanat kavgasına karşı insanca bir hayat herkesin hakkıdır. Zorbalara ve milletin hakkını yiyenlere karşı hep birlikte mücadele vermemiz gerekiyor. Biz ‘mazlumlar ve yüzü gülmeyenler için kim bir şeyler söyleyecek’ diyorduk. Memur Sen bu şerefli davanın temsilcisi olarak bu sorumluluğu yerine getirmek üzere kuruldu ve kamu görevlilerinin ümidi oldu. Bugüne kadar yapılanların en iyi toplu sözleşmesini gerçekleştirdik. Kim kaos istiyorsa karşısında bizi bulacaktır” diye konuştu.



 

Yaşlık: Sorumluluğumuzu artırmaya devam edeceğiz

Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Vekili ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şahin Yaşlık ise, toplumsal barışı ve istikrarı kim hedef alırsa karşısında olacaklarını belirterek, Türkiye’nin en büyük kamu görevlileri sendikası olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.  Terörü lanet eden, kardeşliğe ve barışa evet diyen bir anlayışın temsilcileri olduklarını vurgulayan Yaşlık, “Kardeşliğimizi hiçbir projeye, kumpasa ve hain emellere feda etmeyecek kadar yürekli bir aileyiz. Oynanan oyunları bozmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, 1 milyon üye. Çünkü biz birlikte daha güçlüyüz. Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak, daha güçlü bir şekilde milletimiz, ülkemiz ve tüm dünya mazlumları için sorumluluğumuzu artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar’ın da bir konuşma yaptığı programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.