Latif Selvi: Yükümüz Değerlerimizdir

Latif Selvi: Yükümüz Değerlerimizdir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, emek ve özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Biz bu mücadelenin başaktörüyüz. Yükümüz değerlerimizdir, dolayısıyla ağırdır.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, emek ve özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade ederek, “Biz bu mücadelenin başaktörüyüz. Yükümüz değerlerimizdir, dolayısıyla ağırdır. İnsanın özgürlüğü, onun insanca yaşamasına bağlıdır. Bu da Eğitim-Bir-Sen ailesinin görevidir” dedi.

 

İstanbul 6 No’lu Şube, genişletilmiş divan toplantısını, 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve Şube divan kurulu üyelerinin katılımıyla Yalova Armutlu’da gerçekleştirdi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Latif Selvi, sözlerine, şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileyerek başladı.

 


 

Düşenin Elinden Tutmak, Yarasını Sarmak Yola Çıkış Felsefemizdir

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in hakkın, haklının, mağdur ve mazlumun yanında, haksızlık yapanın, zalimin karşısında olduğunu kaydeden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kapitalizmin de, sosyalizmin de sömürüsüne karşı isek, derebeylerine de, emek ağalarına da karşı isek birilerinin, yani bizlerin bunlara dur demesi gerekmektedir. Evsizin donan ellerini avuçlarımızın içine almak, ağlayan çocuğun gözyaşını silmek, aç yatanın karnını doyurmak için kim olduklarının, nereli olduklarının, hangi dili konuştuklarının, hangi dine mensup olduklarının bizim için hiçbir önemi yoktur. Kim olursa olsun gözyaşını silmek, düşenin elinden tutmak, yarasını sarmak gerekiyor. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, bu felsefeyle yola çıkmış ve bugün bütün hizmet kollarında yetkili olmuştur.”

 

Milletin yanında yer almaları ve eğitim çalışanları için onlarca kazanım temin etmelerinin sendika olarak kendilerini zirveye taşıdığını vurgulayan Selvi, “15 Mayıs’a kadar, çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, inşallah ülke genelinde hedeflediğimiz 400 bin üye sayısına ulaşacağız. Eğitim-Bir-Sen’le, millete, insana hizmet sendikacılığı, devlete değil, millete ve insana yakın sendikacılık başlamıştır” ifadelerini kullandı.

 



 

Her Sorunun Çözümü İçin Kafa Yormalıyız

 

Zor bir bölgede, birçok sorunun merkezinde yaşadıklarını dile getiren Selvi, “Her sorunu biz çözeceğiz demiyoruz ama en azından çözüm için kafa yormalıyız ve ‘çözeceğim’ diyenlere katkı sağlamalıyız. Bunu da yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Eğitim-Bir-Sen, örgütlü yapısıyla Türkiye’nin en büyük gücüdür. Fikirlerimizin kitleselleşmesi gerekiyor. Birikimlerimizi birleştirmeliyiz. İnandıklarımızı hem söylem hem enerji hem de eylem olarak ortaya koymalıyız. Bu yapı ile bu kubbede hoş bir seda bırakacağız. Büyük Türkiye slogan olarak kalmamalı, içini doldurmalıyız. Bu mücadele emek, özgürlük mücadelesidir ve biz de bu mücadelenin başaktörüyüz” şeklinde konuştu.

 

“Yükümüz değerlerimizdir” diyen Selvi, dolayısıyla yüklerinin ağır olduğunu, yaptıkları işin önemli olduğunu söyledi. İnsani olanı yaşatmanın hassasiyeti içerisinde olduklarını belirten Selvi, insanın özgürlüğünün, onun insanca yaşamasına bağlı olduğunu ve bunun da Eğitim-Bir-Sen ailesinin görevi olduğunu sözlerine ekledi.


 

Şekerci: İstişare Bizim İçin Vazgeçilmez Bir Yoldur

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı İdris Şekerci ise, istişarenin ve ortak aklın kendileri için vazgeçilmez bir yol olduğunu belirterek, “Birbirimize ayna olan bir yürüyüş modunda, özü ve sözü temiz bir anlayışla köklerine bağlı ‘zirveden yeni ufukları’ hedefleyen sendikal yolculuğumuza hız vereceğiz. İstişare ve ortak akıl bizim için vazgeçilmez bir yoldur ve buna mutlaka dikkat ederek adımlarımızı atacağız” dedi.



 

Şekerci’den sonra İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, katılımcılara iletişim, protokol, etkili konuşma gibi konularda bir sunum yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.