LGS’ye Hazırlıkta Online Matematik Eğitimi

LGS’ye Hazırlıkta Online Matematik Eğitimi

Matematik dersi ilkokuldan başlayıp lise sonlanana kadar tüm öğrencilerin öğrenmesi gereken ve temel düzeyde yeterlilik kazanması gereken bir derstir.

LGS ve Matematik Dersi

Matematik dersi ilkokuldan başlayıp lise sonlanana kadar tüm öğrencilerin öğrenmesi gereken ve temel düzeyde yeterlilik kazanması gereken bir derstir. Bu kapsamda matematik dersinin öğrenciler tarafından tam olarak anlayamaması ya da temel kavramların oturtulmaması durumda tüm eğitim ve öğretim hayatının etkilenmesi durumu söz konusu olmaktadır. Zira bakıldığında matematik barındırmayan bir bölüm veya meslek yapmak isteyen öğrencilerin bile temel düzeyde matematik bilgisine sahip olması bir zorunluluktur. İşte bu matematik bilgisine ihtiyaç duyulan ilk ve en temel sınavlardan birisi de LGS olarak adlandırılan Liselere Geçiş Sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bilindiği üzere Türkiye’de sınav sistemleri sıklıkla değişe bilmekte ve bu kapsamda öğrencilerin farklı türlerde sınavlara uyum sağlaması gerekebilmektedir. Daha öncesinde öğrencilerin liseye geçiş aşaması OKS, SBS ve daha sonrasında TEOG isimli sınavlar ile gerçekleşmekte ise de günümüzde ortaokul öğrencilerinin lise öğrenimine geçişi LGS ile sağlanmaktadır.  2017-2018 yılından beri uygulanan LGS ile on binlerce öğrenci liseye geçmiş ve lise eğitimine bağlamıştır. LGS kapsamında sınava giren öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce) ve son olarak Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri olmak üzere toplamda 6 farklı alanda toplamda 90 soru ile karşılamaktadır. İşte bu sınavda yer alan ve temel belirleyiciliğe sahip olan derslerden birisi de matematik dersidir. LGS’de 20 adet matematik sorusu yer almakta ve yukarıda değinilen dersler arasında en zorlayıcı derslerden biri olduğu için matematik genellikle eleyici ve sıralama belirleyici bir rol üstlenmektedir. Dolayısıyla iyi bir liseye yerleşmek ve girdiği liseden hayalindeki üniversiteye, oradan da istediği mesleğe ulaşması için bir öğrencinin çözmesi gereken en büyük problem, matematik sorularıdır. Matematikten sorun yaşamayan bir öğrenci birçok yaşıtına göre daha avantajlı bir şekilde sınava girmekte ve hayallerine daha kolay ulaşabilmektedir.

Liseye Geçişte Online Matematik Derslerinin Önemi

LGS kapsamında matematik dersi oldukça önemli olmakta birlikte öğrencilerin hayallerindeki okula yerleşmelerinde en temel basamaklardan biridir. Dolayısıyla ilk ve orta öğretiminde iyi bir matematik eğitimi alamayan öğrencilerin istedikleri mesleklere ulaşmaları daha zor ve meşakkatli olmaktadır. Bu nedenle ilk ve orta öğretiminde yeterli matematik eğitimi alamayan öğrencilerin yapabileceği en mantıklı şey, özel matematik dersleri ile eksik bilgilerini kapatmak ve LGS’ye kadar yaşıtları ile aralarındaki eğitim farkından kurtulmaktır.

LGS’ye hazırlıkta matematik eğitimi birden fazla şekilde gerçekleşebilmektedir. Bunlardan en etkili olanlardan birisi de online matematik eğitimidir. Özellikle Pandemi ile birlikte Online eğitim hayatımıza daha da girmiş ve entegre bir biçimde kullanılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda doğru kullanıldığında online eğitim daha maliyetsiz, daha etkili ve daha hızlı bir eğitim çözümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu sağlamak için iyi hocalar ile öğrencileri bir araya getirmek en temel husustur. Bu sağlandığında öğrenciler hızlı bir biçimde eksikliklerini tamamlayabilmekte ve sınava daha da hazır hale gelebilmektedir.

LGS’ye hazırlıkta online matematik eğitimi öncelikle öğrencilere özel ve birebir ders imkanını oldukça makul fiyatlara sağlayabilmesi ile ön plana çıkmaktadır. Zira online matematik eğitimi ile öğrenciler aklına takılan soruları çok rahat bir şekilde hocalarına sorabilmekte ve interaktif bir biçimde derslerin tamamlayabilmektedirler. Buda öğrencinin aklında herhangi bir soru işaretinin kalmamasını ve hızlı bir biçimde eksik konularını tamamlamalarını sağlamaktadır. Ayrıca online özel ders ile gerçekleştirilen matematik eğitiminde genel bir şablon ile ders anlatılmamakta ve her bir öğrenciye özel eksik konu analizi yapılmaktadır. Öğrencinin yalnızca eksik olduğu konuları tespit edilmesi ve zaman kaybetmeden bu eksiklerin kapatılması hızlı ve efektif bir çözüm sunmaktadır. Dolayısıyla öğrencinin herhangi bir kurumda zaten bildiği matematik konularını tekrar dinlemesi yerine hiç bilmediği ve eksik olduğu konuları öğrenmesi mümkün olmaktadır.

LGS’ye hazırlıkta online matematik eğitiminin en temel önemi, bu eğitimin adeta köprüden önceki son çıkış niteliğinde olmasıdır. Zira ortaokula kadar eksik veya zayıf temel ile gelmiş olan öğrencinin liseye geçmeden önce bu eksiklikleri tamamlayabileceği son dönem, 8. sınıfta LGS’ye hazırlık dönemidir. Bu noktada LGS oldukça önemli bir sınavdır. Çünkü LGS de iyi bir puan alınması, iyi ve başarılı öğrencilerin yerleştiği kaliteli bir liseye hak kazanılması anlamına gelmektedir. Bu öğrencilerin bulunduğu kaliteli liselerde eğitim alan öğrencilerin de bir sonraki durağı Türkiye’nin ya da dünyanın seçkin üniversitelerinden lisans programlarına geçiş hakkı kazanılmasıdır. Dolayısıyla ortaokuldan üniversite hayatına ve oradan da tüm yaşam boyu yapılacak olan mesleğe etki eden bu sürecin ilk adımı LGS sınavında atılmaktadır. Bu sınavın öğrenciler için önemi, gerçekleştirilecek olan LGS hazırlık sürecinin ciddiyeti ile de görülebilmektedir. Bu kapsamda iyi bir lise ve daha sonrasında iyi bir üniversitede eğitim görmek isteyen öğrencilerin LGS’ye hazırlıkta önlerindeki en zorlu rakipleri olan matematik ile barışmaları gerekmektedir.

Online matematik eğitiminde velilerin ve öğrencilerin en büyük çekincesi hoca ile fiziki derslerde olduğu kadar iletişim kurulamayacağını düşünmeleridir. Ne var ki matematik röntgeni kapsamında alınan online matematik eğitimleri nde böyle bir problem yaşamamakta ve öğrenci hocası ile çok rahat bir biçimde iletişim kurabilmek tedir. Aynı zamanda öğrenciye özel çıkartılan analiz ile hocalar öğrencinin ilerleme aşamalarını çok rahat bir şekilde görebilmekte ve buna bağlı olarak programlar oluşturabilmektedir. Dolayısıyla tamamen kişiye özel olarak yürütülen bu Online matematik eğitimi süreci öğrenciler için oldukça verimli olmaktadır. Ayrıca unutulmamalıdır ki online eğitimi sayesinde veliler ve öğrenciler ikamet ettikleri şehir veya bölgede bir özel ders bulmasına gerek olmamakta ve Türkiye’nin her yerinden kaliteli ve alanında uzman hocaların eğitimlerine ulaşılabilmektedir. Yine bu online matematik eğitimi sayesinde öğrenciler evlerinden derslere katılabilmekte ve ulaşımı ve güvenliği ders eden aileler rahat bir nefes alabilmektedir.

Görüldüğü üzere online matematik eğitimi ile LGS hazırlık sürecinde yüksek oranlarda başarı elde edilebilmekte ve öğrenciye yönelik olarak özel çalışmalar gerçekleştirebilmektedir. Bu kapsamda lise, üniversite ve meslek hayatına ilk adım olan LGS sınavında tüm öğrencilerin yanında olan matematik röntgeni ile sizler de hayallerinize ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.matematikrontgeni.com/ortaokul-lgs/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.