LimonHost Kalitesi İle Sektörün Önde Gelen İsimleri Arasında Yer Alıyor

LimonHost Kalitesi İle Sektörün Önde Gelen İsimleri Arasında Yer Alıyor

İnternetin hayatımızın her alanında vazgeçilmez bir parça haline gelmesi ile birlikte pek çok kişinin bu alandaki terimler hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğu görülüyor.

İnternetin hayatımızın her alanında vazgeçilmez bir parça haline gelmesi ile birlikte pek çok kişinin bu alandaki terimler hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğu görülüyor. Günümüzde bilgi teknolojilerinin temelini oluşturduğu kabul edilen sunucular, kullanıcıların yaşamlarının en önemli parçası olup bunun nedeni kullanılan dijital araçların çoğunluğunun, online servislerin ve hizmetlerin de hemen hemen tümünün sunucular yardımıyla kullanıcılara ulaştırılmasında yatıyor.

Teknik olarak yaklaşıldığında; verilerin, bilgisayar ağları üzerinden dünyanın her yerindeki kullanıcıların erişimine açık olarak barındırıldıkları bilgisayar sistemleri sunucu olarak adlandırılıyor. Sunucular, kullanıcıların verilere online olarak ulaşabilmesini sağlayıp bu verileri onların kullanımına sunan sistemler olarak hizmet veriyor.

Sunucu denildiğinde akla öncelikle bir donanım bileşeni gelmekle birlikte bir sunucu yalnızca fiziksel bir cihazdan oluşmuyor. Bu cihazların, sunucu olarak hizmet verebilmeleri için özel yazılımlara gereksinimleri bulunuyor. Bu yazılımlar, sunucu cihazlarının içermekte oldukları verileri, kullanım amacına en uygun olacak şekilde sunmalarını sağlıyor. Bir e-posta sunucusunda ve bir oyun sunucusunda bulunmakta olan temel yazılımlar benzerlik göstermekle birlikte kullanım amacını en doğru şekilde yerine getirebilmeleri için farklı ve özel yazılımlara sahip oluyorlar. Ayrıca, bu kullanım amacına göre optimize ediliyorlar.

Bir sunucunun en önemli özelliğinin veri akışını; kesintisiz, güvenli ve istikrarlı bir performans ile sağlayabilmesi olarak kabul ediliyor. Bu nedenle her sunucu donanımsal olarak gelişmiş özelliklere sahip olup çoğu zaman da ek donanımlarla güçlendiriliyor. Büyük sunucu sistemlerinin önemli ek birimleri arasında; bir enerji sorunu yaşanması olasılığına karşı kesintisiz güç kaynağı yapısı, sürekli çalışan makinelerin aşırı ısınmasına karşı özel soğutma yapıları, yüksek hızda ve hatasız bir şekilde verilerin istemcilere aktarılıp gerektiğinde yedeklenebilmesi için özel kablolar yer alıyor.

LimonHost kullanıcılarına Linux Server ve Windows Server alternatifleri ile hizmet veriyor. Linux sunucular, Linux işletim sistemleri üzerine konuşlandırılıyor ve Lİnux paketleriyle yazılımlarının çalıştırmaya izin veriyor. Windows sunucu ise işletim sistemi olarak Windows kullanmakta olan sunucular olup Microsoft tarafından geliştiriliyor. Windows sunucularda .net yazılımları kullanılabiliyor. Ayrıca bunlarla ilişkilendirilmiş olan uygulamalar geliştirilip sunucu üzerinde çalıştırılabiliyor.

Sunucunun kurulabilmesi için öncelikle gerekli olan donanım ve işletim sistemlerinin tespit edilmesi gerekiyor. Bunun ardından kullanım alanına en uygun olacak şekilde sunucunun içerisinde olması gerekenler yazılım sistemi ile konumlandırılıyor, programlanıyor ve lisanslanıyor. Eğer daha önceden kullanılan yazılımlar ya da işlemler varsa bunların da sunucuya yüklemesi gerçekleştiriliyor. Güvenlik testlerinin ardından kurulum aşamaları tamamlanıyor.

LİmonHost Farklı Hosting Hizmetleri İle Farklı İhtiyaçlara Hitap Ediyor

LimonHost kullanıcılarına Windows ve Linux hosting hizmetleri sunuyor. Bu sayede kullanıcılar web siteleri internet ortamında görünür kılan hızlı ve kaliteli barındırma hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. LimonHost hosting servislerinde yeni nesil işlemcilere sahip sunucular kullanıyor.

Hosting hizmetlerinden yararlanan LimonHost kullanıcıları; işletmelerine ait bir web sitesi açabiliyor ve potansiyel hedef kitlelerinin kendilerine daha kolay ulaşabilmesi avantajından yararlanabiliyorlar. Ürünlerini ve hizmetlerini e-ticaret siteleri üzerinden pazarlayarak hem satışlarını hem de buna bağlı olarak gelirlerini artırabiliyorlar. E-posta yazışmalarını işletmelerine özel bir e-posta hesabı üzerinden yapıp kurumsal kimliklerini güçlendirebiliyorlar. Hobilerini yayınlayabilecekleri web siteleri sayesinde binlerce kişi için bir ilham kaynağı haline gelebiliyorlar. Uzmanlık alanları ile ilgili olarak blog siteleri açıp kendi kişisel markalarını oluşturabiliyorlar. Moda, spor, seyahat, teknoloji, yemek ve daha benzer pek çok içeriğe sahip web sitesi açabiliyor ve reklam gelirleri ile para kazanabiliyorlar.

Web sitelerinin internet ortamında yayınlanmasını sağlayan web hosting hizmetinde; sunucu olarak isimlendirilen özel bilgisayarlar üzerinde, sitede yer alacak yazılar ve görseller gibi tüm verilerin depolanması için gereken alan kiralanıyor. Sunucu, web sitesinin adresini tarayıcıya giren ziyaretçiye içeriğin aktarılabilmesi için kesintisiz bir şekilde çalışıyor. Tüm veriler yüksek teknolojili ve performanslı sunucularda depolanıyor, güvenliği sağlanıyor ve site bu sayede ziyaretçiler tarafından kesintisiz şekilde görüntülenebiliyor.

Kullanıcıların hizmet alacakları hosting paketini seçmeden önce sitelerinin türünü ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Sitenin CPU, RAM, disk ve trafik gibi kaynaklara ne kadar ihtiyaç duyacağı, sitenin kişisel blok, online satış ya da kurumsal web sitesi olarak yayın hayatına devam edeceği gibi faktörler hosting paketi seçimlerinde etkili oluyor.

Bellek olarak da adlandırılan RAM ne kadar yüksek olursa; web sitesinin hızı, erişim hızı ve uygulama hızı o kadar yüksek oluyor. Kişisel web siteleri için genellikle 1 ya da 2 gb RAM yeterli olmakla birlikte online satış siteleri gibi yoğun trafikli siteler için en az 8 gb RAM gerekli olabiliyor.

İşlemci anlamına gelen CPU’nun yüksek olması da sitenin depolandığı sunucudan ne kadar yüksek verimlilik elde edilebileceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. CPU yetersiz kaldığı takdirde web sitesi yavaşlıyor ve işlem yapamaz hale gelebiliyor. Küçük çaplı web siteleri için 1 CPU yeterli olsa da web sitesinin yoğunluğunun artması ile birlikte bu değer yetersiz kalabiliyor.

Detaylı bilgi almak için: https://www.limonhost.net/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.