Liselerde başörtüsü yasağı kaldırıldı

Liselerde başörtüsü yasağı kaldırıldı

Başbakan Yardımcısı Arınç "MEB'e bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırıldı" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını söyledi. Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti.

Bülent Arınç, bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Arınç, okullarda baş açık öğrenim görülmesini öngören hükmün kaldırıldığını, düzenlemenin bu gece yarısı kaldırılacağını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ifade ettiği yönetmelik "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik"tir.

Bu yönetmeliğin 4. maddesi şu şekildedir:

"Madde 4 - (1) Öğrenciler; 
a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,
b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,
c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,
ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,
d) Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez,
e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır."

MEB, yukarıda yer verilen 4/e bendindeki ifadeyi kaldırmaktadır.

Yönetmelik, resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsamaktadır. Düzenlemenin sadece liseleri mi yoksa tüm eğitim düzeylerini mi kapsayacağı, Resmi Gazetede yayınlanacak olan yönetmelik ile netleşecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum