Liselerde Seminer Dönemi İçin Ek Ders Talebi

Liselerde Seminer Dönemi İçin Ek Ders Talebi

Liselerde Seminer Dönemi İçin Ek Ders Ücreti Ödenmesini Bakanlıktan İstedik

07.09.2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 87. maddesiyle ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin, derslerin kesimi tarihinden Temmuz ayının ilk iş gününe, Eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde kadrolarının bulunduğu/görevlendirildikleri okulda mesleki çalışma yapabilecekleri hüküm altına alınmıştır.

Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6. maddesinin üçüncü fıkrasında ise öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde ek ders ücreti ödeneceği öngörülmüştür.

Buradan hareketle, Bakanlıktan, tüm ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin mesleki çalışma yapabileceklerine ve bu kapsamda yapılan çalışmalar için ek ders ücretinden yararlandırılmaları gerektiğine dair açıklamayı ivedilikle valiliklere (il milli eğitim müdürlüklerine) göndermesi hususunda talepte bulunduk. 

Ek'i Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.