Liselerde yetenek sınavlarının takvimi açıklandı

Liselerde yetenek sınavlarının takvimi açıklandı

Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerine başvurular, 20-29 Haziran´da doğrudan veya posta yoluyla ilgili okul müdürlüklerine yapılacak.

Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin 9´uncu sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin illere gönderilen yazıya göre, bu liselere başvurular, 20-29 Haziran´da doğrudan veya posta yoluyla ilgili okul müdürlüklerine yapılacak. Okul müdürlüklerince alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri, 30 Haziran-4 Temmuz´da okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek.

 

Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 11-15 Temmuz´da tek aşamalı olarak komisyonlar tarafından yapılacak. Yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacak. Yetenek sınavında 50 ve üzerinde puan alanların, yetenek sınavının yüzde 70´i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30´u alınarak 100  tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre yapılacak.

 

Listeler 15 Temmuz´da ilan edilecek. 

En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre, bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste, 15 Temmuz´da mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecek. Öğrencilerin kayıtları, 18-19 Temmuz´da e-okul sistemi üzerinden yapılacak.

Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda, yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 20 Temmuz´da okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilerek ayrıca öğrenci velilerine bildirilecek. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 21 Temmuz´da yapılacak. Açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 22 Temmuz´da kayıt işlemleri tamamlanacak. Bu okullara kayıt yaptıranlardan, tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.