Listedeki isimlere müdür yardımcılığı teklif edin!

Listedeki isimlere müdür yardımcılığı teklif edin!

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ildeki tüm okullara gönderdiği bir e-maille, okul müdürlerinden, e-mail ekinde yer alan kişilerin müdür yardımcısı olarak görevlendirilmeleri için talepte bulundu.

Kırıkkale İl Milli eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü'nden, ildeki tüm okulların müdürlerine e-posta yoluyla skandal bir talimat verildiği ortaya çıktı. İnsan Kaynakları, 25 Aralık 2014'te il sınırları içerisinde yer alan devlet okullarına, "acil ve günlüdür" koduyla gönderdiği e-maille, okul müdürlerinden e-mail ekinde yer alan kişilerin müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesini talep etmeleri için talimat verdi. Okul müdüründen yapması istenen işlemlerin sıralandığı mailde, "Listede ismi bulunan öğretmenlerden, 'müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek istediklerine' dair dilekçe alınacak. Okul müdürlüğü ilgilinin dilekçesine istinaden teklifi yapılacak. Dilekçe ve okul müdürlüğünün yazısı bugün 25 Aralık 2014 mesai bitimine kadar doğrudan Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları 1 Şubesi'ne elden teslim edilecek" ifadeleri kullanıldı.

'Sadece eksik evrakı hatırlattık'

Skandal talimatla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise şu açıklamayı yaptı:

"Okul müdürlerimize bir mail gönderildiği doğru. Bütün okullara mail attık, 'okul müdür yardımcıları tekliflerinizi bize gönderin' diye. İlçelerden cevap geldi. Yahşiyan ilçesinde de okul müdürleri tekliflerini bize bir üst yazı ile bildirdiler. Ancak öğretmenlerin dilekçeleri dosyaya eklenmemiş. Biz de Yahşiyan ilçesine, 'Bu kişilerin dilekçelerini gönderin' diye bu maili attık. Eksik evrak olunca atama yapamıyoruz. Bu, sadece eksik evrağın tamamlanması için bir hatırlatma mailidir."

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum