Mağdur Şube Müdürlerinden Vekillere

Mağdur Şube Müdürlerinden Vekillere

Mağdur Şube Müdürlerinden Vekillere

MEB Şube Müdürlüğü'nde tepkiler bir türlü dinmiyor. 

Konu hakkında sitemize gönderilen açıklamayı yayınlıyoruz. 

İşte o yazı: 

16/01/2015 tarihinde 487 sayılı Meclise sunulan ve evrak numarası 367605 olankanun teklifinde sözlü mülakat puanlarına göre ataması yapılan Şube Müdürleri ile ilgili olan 17. kanun maddesini tekrar meclise getirmenin ahlaki ve hukuki ne gibi gerekçeleri var acaba? Gerçek şudur ki Mahkeme kararlarını yok saya bilmek için yapılan gayri ahlaki bir çalışmadır. Bu yapılmak istenenler akla, mantığa, ahlaka, dinen ve kanunen hiç bir yere sığdıramıyorum. Vekillerimiz soruyoruz sizlere yaptırılmaya çalışılan bu gayri ahlaki ve hukuksuz iş ve işlemlere alet olacak mısınız?

Adalet; İslâm’ın çok önem verdiği konulardan birisidir. “Hakkı teslim etmek ve kim olursa olsun eşit muamelede bulunmak” manasına gelir.

Peygamber efendimiz, müflis olanı yani iflas eden kimseyi şöyle bildiriyor:
(Müflis, şu kimsedir ki, kıyamette, amel defterinde pek çok namaz, oruç ve zekât sevabı bulunur, fakat bazılarına çeşitli yönden zararı dokunmuştur. Sevabları, bu hak sahiplerine verilir. Hakları ödenmeden önce sevabları biterse, hak sahiplerinin günahları, bunun üzerine yükletilip Cehenneme atılır.)İşte, kul hakkının önemini bilip bundan sakınan bir Müslüman, kesinlikle kul hakkı yemekten korkar. Allah'a ve ahiret gününe inanan, Peygamber efendimizin ümmeti olan hiçbir mümin, kişi veya kamuya ait hiçbir hak ve makamı haksız yere birilerine kullandıramaz, el uzatamaz ve helal sayamaz. Yüce Allah'ın huzurunda iflas edenlerden olmamak için, herkesin hak ve hukukuna riayet edelim. Haksızlığa ve haksız kazanca asla el uzatmayalım bilerek ya da bilmeden vesile olmayalım. Haklarını bilerek veya bilmeyerek ihlal ettiğimiz kimselere, haklarım iade edip onlarla helalleşelim ki, Yüce Rabbimizin davet ettiği cennete huzurla girelim.

Nisâ Sûresi’nin 135.ayetinde şöyle buyurulur:
“Ey iman edenler, kendiniz, anne-babanız ve akrabanız aleyhine bile olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti yerine getirenlerden olun. ister zengin, ister fakir olsun farketmez. Allah onlara daha yakındır. Adaletten yüz çevirerek nefsin arzusuna uymayın. Şayet dilinizi eğer veya yüz çevirirseniz, iyi bilin ki Allah yaptıklarınızdan haberdârdır.”

Dinimiz adalete büyük bir ehemmiyet vermiş ve her hususta adaleti emretmiştir. Adalet, hakkı hak sahibine vermek ve bu haklara tecavüz etmemektir. Adaletsiz ferdin gönlünde huzur, âdil olmayan milletlerin efradı arasında tesanüt, sevgi ve güven yoktur.

            Din onlarda Güzel Ahlak onlarda Adalet onlarda ise bu yapılanları bu yüce Millete nasıl izah edeceksiniz. Bir kaç arkadaşımızı korumak için yapıyoruz diyorsanız yapmayın birilerinin hakkını gasp edilmesine vesile olup günaha girmeyin. Fakat o kadar çok mağdurun ahını daalacağınızı bilin. Mahkeme kararları uygulanırsa belki 200 arkadaşımız atanamaya bilirmiş. Atananların içinde de Mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyen bine yakın arkadaşımız olduğu gibi yeniden yapılacak olan atama ile daha iyi yere atanma durumları olan arkadaşlarımızda var. Herkes razı iken bu 200 arkadaş için yapılmak istenen bu hukuksuzluğa değer mi? Madem bu arkadaşları da mağdur etmek istemiyorsanız yapılacak olan yeni atamalarda mağdur olan bu arkadaşlara okullarda isteyenlere Müdürlük, Bakanlıkta veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde çeşitli görevler verilebilir. Siz saygı değer Milletvekillerimizin yine sağduyularının galip gelerek Meclise sunulan Şube Müdürleri ile ilgili olan bu kanun teklifinin 17. Maddesinin geri çekilmesini bekliyoruz. Ayrıca kör düğüme dönen bu Şube Müdürlüğü atamalarının en kısa zamanda iptal edilerek atamaların mahkeme kararlarını uygun olarak hakkaniyetten yana tüm Şube Müdürü adaylarını kucaklayacak şekliyle geride hiçbir şaibe bırakmayacak şekliyle tekrar yapılmasını bekliyoruz. Ataması yapılıp görev yapan arkadaşlarımızın yaşamış oldukları bu olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için bizler siz değerli Milletvekillerimizden bu konuda sağduyulu davranarak 5900 Şube Müdürü adayının gönlüne su serpmenizi bekliyoruz.

 Yüce Allah Peygamberimize ve onun şahsında tüm Müslümanlara şöyle buyurur:

“Onların arasında hükmettiğin (idari karar verdiğin) zaman adaletle karar ver. Allah adaletli davrananları sever.” (Maide 42)

Sizleri Yüce Allah’ın adaletine teslim ediyoruz. Yarabbi adaletinden sual olunmaz.

Mağdur Şube Müdürleri Adına

Sinan KARAHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum