Maliye Bakanlığının resmi harcırah görüşü

Maliye Bakanlığının resmi harcırah görüşü

Maliye Bakanlığı, yeni büyükşehir olan illerde, eski sınırlara göre harcırah verilmesi gerektiğine karar verdi.

30 Mart sonrası, bazı iller büyükşehir yapılmıştır. Bu halde daha önce de ilçeden ilçeye gidilen yerlerde harcırah alınabilirken, büyükşehir olunduğu için harcırah alınıp alınmayacağı sorunu ortaya çıkmıştır.

30 Nisan'da yayımladığımız ilk haberde, il büyükşehir olmuş olsa da, sınırlar bağlamında eski belediye sınırlarına bakılarak harcırah verilmesi gerektiğine dikkat çekmiş ve buna gerekçe olarak da, 6245 sayılı Kanunun geçici 4. maddesini göstermiştik. 

 

Ancak, Türkiye'nin en çok personel çalıştıran kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı, 12/6/2014 tarihinde illere yazdığı yazıda, 6245 sayılı Kanunun geçici 4. maddesine hiç atıfta bulunmaksızın, harcırah alınmayacağını belirtmiştir. 

 

Aşağıda bu konuya ilişkin Maliye Bakanlığının resmi görüşünü yayımlıyoruz. Tarım Bakanlığına verilen 27/3/2014 tarihli yazıda, yeni kurulan büyükşehirlerde de eski belediye sınırları dikkate alınarak harcırah ödenmesi gerektiği ifade edilmektedir. Sadece eğer yer değişikliği yapılan yere büyükşehir belediyesi hizmet götürüyorsa harcırah verilmemesi gerektiği ifade edilmiştir.

 

 

İŞTE MALİYE BAKANLIĞININ GÖRÜŞÜ

 

Not: Maliye Bakanlığı emsal niteliğindeki görüşünü eğer internet sitesinde yayınlamış olsaydı, MEB bu büyük hatayı yapmayacaktı. Kamu kurumlarımızın şeffaflık noktasında biraz daha gayretli ve özverili olmasında yarar bulunmaktadır.

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.