Mamak’ta Sporla Gelen Başarı

Mamak’ta Sporla Gelen Başarı

TurkiyeEgitim.Com olarak, siz değerli eğitimciler için oluşturduğumuz “Eğitimde İyi Örnekler” yazı dizisinin konuğu bu kez Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi. Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, yakın zamana kadar Mamak Lisesi olarak hizmet veren köklü bi

Mamak’ta Sporla Gelen Başarı

TurkiyeEgitim.Com olarak, siz değerli eğitimciler için oluşturduğumuz “Eğitimde İyi Örnekler” yazı dizisinin konuğu bu kez Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi. Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, yakın zamana kadar Mamak Lisesi olarak hizmet veren köklü bir okul.

Okuldaki değişimde, 2010 yılında göreve başlayan Okul Müdürü Ertan Mazlum’un payı büyük. İşte Eğitimde örnek bir okul: Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi.

Okulumuzda şu anda Lise alanında 540, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi alanında 240 öğrenci eğitim görüyor.

Bu Okulda, Okullar Gerçekten Hayat Oldu

MEB tarafından yakın zamanda ortaya çıkan “Okullar hayat olsun” projesi, bu okulumuzda yıllardır uygulanan bir sistem.

Engelliler İçin Ücretsiz olarak sunulan kurslara yüzlerce engelli yararlanmış ve memurluk sınavlarına hazırlanmış.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle sınavlara hazırlık kurslarına gidemeyen 150  öğrenciye, okulun 12 öğretmeni tarafından ücretsiz olarak etütler verilmekte. Bu kurslardan çevreden önceden mezun olan vatandaşlar da katılabiliyor.

Bilgisayar işletmeliği kursundan 40 öğrenci yararlanıyor.

Halk oyunları gibi kurslar da sürekli olarak devam ediyor okulumuzda.

foto-001.jpg

Esas Başarı Sporla Geldi

Süphesiz bu okulumuz için en önemli olay: spor. Spor bu okul için bir yaşam felsefesi haline gelmiş durumda. Spor yapmayan bir öğretmen, bir yönetici, bir öğrenci, hatta bir mahalle sakini neredeyse kalmamış durumda.  Kurslardan şu anda 400’ün üzerinde öğrenci ve yetişkin faydalanıyor.

Boks, Kick Boks, Judo, Badminton, Tekvando, Vücut Geliştirme,  Fitness, Step, Halter, Bilek Güreşi, Badminton, Paintball … evet şaka değil. Bütün bu branşlarda sportif kurslar devam ediyor. Spor kurslarının eğitimcileri ise sıradan isimler değil. Hepsi alanında uzmanlaşmış isimler.

Kulübün gönüllü eğitmenlerinin isimlerinden bazıları şöyle: "Ertan Mazlum (Judo Antrenörü ve milli sporcu), Osman Acun, (Boks antrenörü ve milli sporcu), Hidayet Acun, (Boks Antrenörü ve milli sporcu), Erdem Yalçın (Tekvando Antrenörü ve milli sporcu), Mehmet Acun (Tekvando Milli Takım Antrenörü ve milli sporcu), Altan Yenisoy (Vücut Geliştirme ve Fitness Antrenörü-milli sporcu), Deniz Şahbaz (Kick Boks Antrenörü) ve Ekrem Yıldırım (Badminton Antrenörü)."  

Kısa zamanda çok önemli başarılara imza atılmış. Tekvando’da Ceren Özbek ve Tuğba Ayva, Boks’ta İbrahim Demirezen, Halter’e Ömer Açıkgöz, Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleri olan sporcular. Ayrıca Judo’da Türkiye ikinciliği, Bilek Güreşinde Türkiye derecesi, Kick Boks’da Ankara birinciliği dereceleri mevcut.

Bedava: Fiziksel Sınavlara Hazırlık Kursu

Polis Meslek Okulları, Jandarma ve Astsubay Hazırlık Okulları tarafından yapılan fiziksel sınavlara hazırlık kursları ücretsiz verilmekte. Sadece öğrenciler değil, çevre sakinleri de istedikleri durumda bu eğitimlerden ücretsiz faydalanmakta. Bu sayede her yıl onlarca kişi bahsi geçen okulları kazanarak bir meslek sahibi olma imkanına kavuşuyor.

Sporla Her Şey Değişti

Bütün bu faaliyetler, derslerin 14.00’de tamamlanmasından sonra yapılmakta. Bu faaliyetlerle çevre halkının okula bakışı değişmiş. Olumsuz çevre koşullarında eğitim veren okul çevresinde bir süre sonra öğrencileri ve çevreyi rahatsız eden kişiler kalmamış, çevrede tutunamamış. Çevredeki insanların o eskiden var olan “Asi ruh” kalmamış. Olumsuzluklar sporla adeta tırpanlanmış.

Okulda son 3 yılda ufak sorunlar dışında önemli bir disiplin olayı görülmemiş. Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, önceleri uyuşturucu satıcılarının cirit attığı okul bölgesinde artık bu tür olumsuzluklara rastlanmıyor. Çünkü bu tür olumsuzluklar artık bu bölgede taban bulamaz hale gelmiş durumda.

Okul Bahçesi, Piknik Alanı Oldu

Önceleri yakınından geçemeyen çevre sakinleri, artık ders saatleri dışında okuldan çıkmaz olmuşlar. Aileler çocuklarıyla okul bahçesine gelip piknik yapar duruma gelmiş. Çevre rahat bir nefes almış. Çevre sakinleri okulu sahiplenmiş haldeler.

Öğrenci Başarısı Da Artmış

Tüm bu çalışmalar, sadece huzur konusunda değil, öğrenci başarısında da önemli ekiler yapmış. Önceleri okul başarıları oldukça düşük olan öğrencilerin, son yıllarda akademik başarıları da yükselmiş durumda. Çünkü bu okulda boşluk yok. Ya ders çalışacaksın, ya spor yapacaksın, ya da başka bir sosyal etkinlik.

Avrupa Birliği Projesi

Yapılan çalışmalar, Avrupa Birliği Projesine dönüştürülerek diğer eğitim kurumlarıyla da paylaşılmış. Tamamlanan Avrupa Birliği Projesinin bir yenisi hemen hazırlanıyor. Önümüzdeki aylarda proje teslim edilecek.

Bu Başarılarda Okul Müdürü Ertan Mazlum’un Payı Büyük

Hiçbir şey tesadüf değildir. Tüm çalışmaları organize eden ekibin başında Okul Müdürü Ertan Mazlum yer alıyor. Ertan Mazlum, kendisi de hayat boyu sporun içinde yer almış. Eğitimci kişiliği yanında; Güreş, Judo ve Yağlı Güreş sporlarına uzun yıllar emek vermiş bir milli sporcu ve antrenör.

2010 yılından itibaren Mamak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi müdürü olarak görev yapıyor. Önceki dönemde 7 yıl Tuzluçayır Anadolu Lisesi Müdürlüğü yapmış. Önceki görevleri de yine Mamak bölgesi okullarında yöneticilikle geçmiş. Önceki görevlerin de benzer çalışmalar yapmış başarılı bir eğitimci.

Daha söylenecek çok şey var. Ama en güzeli, çıkın çat kapı gidin okula. Günün herhangi bir saatinde. Görecekseniz ki, bu okulda GERÇEKTEN HAYAT VAR!

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com özel haber

foto-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.