Manifesto için kanuni düzenleme geliyor

Manifesto için kanuni düzenleme geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesinde açıkladığı 11 maddelik manifestonun kanuni düzenleme gerektiren başlıkları için hazırlıklar yakın zamanda başlayacak.

Bu kapsamda, gündeme getirilen parsel bazlı plan değişikliklerine geçit verilememesi ilkesi bütün belediyeleri kapsayacak bir hale getirilecek.

Seçimlerin ardından AK Partili olmayan belediyelerde de bu konular yakından takip edilerek gerekirse hükümet eli ile çözülmesi sağlanacak. Alan bazlı kentsel dönüşüm teşvik edilirken dikey değil yatay mimari hedeflenecek. Her şehrin tarihini, hikayesini ve dokusunu korumaya yönelik önlemler de gündemde olacak. Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya ve şehirde yaşayan tüm canlılara saygılı, tabiata duyarlı şehirler ve sıfır atık konularında da kanuni düzenleme gündeme gelecek.

Belediyelerin, vatandaşları daha fazla sosyal imkanlardan yararlandırmaları yönünde de hazırlıklar gündeme gelecek. Şehir meclisleri ile ihalelerin canlı yayın ile herkese açık yapılması için bütün imkanlar temin edilecek.

Damla Peker

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.