MARDİN'DE "AYAKLI SÖZLÜK" PROJESİNE DESTEK

MARDİN'DE "AYAKLI SÖZLÜK" PROJESİNE DESTEK

MARDİN'DE "AYAKLI SÖZLÜK" PROJESİNE DESTEK

Boyaklı İlköğretim Okulu kültür-edebiyat kulübünün Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe üzerine söylemiş olduğu sözden hareketle başlattığı 'Ayaklı Sözlük ' isimli proje çalışması kapsamında ilk etapta, proje sonunda gerçekleştirilmesi planlanan ayaklı sözlük turnuvasına hazırlanmaları amacıyla, katılımcı okulları temsil edecek öğrencilere, 50 adet İlköğretim kurumları öğrencilerine yönelik hazırlanan küçük boy Türkçe Sözlük dağıtılmıştır.Proje çalışması kapsamında Boyaklı İlköğretim Okulu kültür-edebiyat kulübünce hazırlanan 'Her okul kütüphanesine TDK son baskı Türkçe Sözlük, her ilköğretim okulu öğrencisine TDK küçük boy sözlük' sloganlı etkinlik çerçevesinde ise aşağıda yazılı okul kütüphanelerine TDK son baskı büyük boy Türkçe Sözlük armağan edilmiştir.

Marev İlköğretim Okulu, Kız teknik lisesi, Tepebağ İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, Seydi Keskin İlköğretim Okulu, M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Tepecik İlköğretim Okulu, Yavuzlar İlköğretim Okulu, Boyaklı İlköğretim Okulu, Bozbayır İlköğretim Okulu. Yine etkinlik çerçevesinde, Marev ilköğretim Okulu, Bozbayır İköğretim Okulu ve Boyaklı İlköğretim Okulunun daha önceden belirlenen sınıf öğrencilerine, TDK Türkçe Sözlük dağıtılmıştır.

Proje genel koordinatörü ve aynı zamanda kültür-edebiyat kulübü danışman öğretmeni Yahya ASLAN yaptığı konuşmasında 200’e yakın TDK Türkçe sözlük dağıtımı gerçekleştirildiğini ve bu projeye destek veren Genel Başkanımız Ertekin ENGİN başta olmak üzere Eğitim 2023 Derneğine teşekkürlerini belirtmiştir.

Proje çalışmasından sorumlu İlçe Mili Eğitim Müdürü Erkan EK ise: 'Böyle proje çalışmalarıyla eğitim kalitesi aratacaktır. Topluma ve öğrenciye hizmet sağlanmış olacaktır. Bu proje ile merkezdeki tüm okullarımızın ve bazı köy okullarımızın kütüphanelerine TDK baskı Türkçe Sözlük kazandırılmıştır. Ayrıca belirlediğimiz okulların belirlediğimiz sınıf öğrencilerine ise TDK baskı Türkçe Sözlük dağıtılarak öğrencinin ihtiyacı karşılanmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, diğer öğretmenlere ve diğer sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmesini diliyoruz.' dedi. Ayrıca ilgili okul müdürleri ve Türkçe öğretmenleri proje çalışmasının ilkleri üzerinde durarak, projeden duydukları mutluluklarını ve memnuniyetlerini dile getirdiler.Proje kapsamında, Mayıs ayı içinde yapılması planlanan 'Ayaklı Sözlük' turnuvasına katılacak olan okullar ise hazırlıklarını Türkçe Öğretmenleri gözetiminde ve kontrolünde, tüm hızıyla sürdürmektedir. Heyecanla, bol ödüllü bu turnuvayı bekliyoruz demiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.