Marmara Üniversitesi, çiftlik gibi işletiliyor

Marmara Üniversitesi, çiftlik gibi işletiliyor

Canlı canlı yaşanan bir konuyu ele alacağız. İsim vermeyeceğiz ama onlar kendilerini bulacaklar. Olay Marmara Üniversitesinde cereyan ediyor

Canlı canlı yaşanan bir konuyu ele alacağız. İsim vermeyeceğiz ama onlar kendilerini bulacaklar. Olay Marmara Üniversitesinde cereyan ediyor.

Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsüne giden eski mezun bir öğrenci okuduğu derslerin içeriğini talep eder. Çünkü başka bir üniversiteye kayıt yaptıracak ve ders muafiyeti isteyecektir.

Öğrenci işlerine gider bölüme gidin denilir. Bölüme gider sekreter izinlidir bölüm başkanının kapısı çalınır "sen nereye geldiğini sanıyorsun?" denilir ve kapı gösterilir. Tekrar öğrenci işlerine iner çok işim var uğraşamam x i bekle denilir. Bekler gelen giden yok. Öğle arası oldu çalışmıyoruz denilir oturulduğu halde.

Derken danıştığı bir kişiden o zaman durumu anlatan dilekçe ver bilgisini alır. Dilekçeyi yazar bu dilekçeyi kayda aldırmak istiyorum dendiğinde ne dilekçesi çık git başımdan seninle uğraşamam cevabı alır.

Derken birisi devreye girer ve rektörlük öğrenci işleri ile irtibat kurulur. Burası gerçekten çok kalabalık ve insanların başını kaşıyacak hali yok. Bu yoğunlukta cevap verirler ve yardımcı olmaya çalışırlar ve bu sizin bölümünüzün işi denilir. Bölüm ve fakülteden aldığı cevapları söyleyince ne iş yapıyorlarmış ki, oturuyorlar asıl iş bizde, bir dilekçeyi nasıl kayda almazlar denilir.

Nihayetinde dilekçemi burada kayıt altına aldırmak istiyorum diye ısrar edilince tabi ki denilir ve dilekçe kayda girer. Cevap bekleniyor gelir mi gelmez mi? Ne zaman gelir meçhul...

Bunu neden yazdık. Çünkü aynı kurumda çok zor şartlarda çalışan gecesini gündüzüne katan insanlar da var yan gelip yatanlar da...

En kötüsü de 130 yıllık tarihe sahip bir üniversitede bir vatandaşa gösterilen yaklaşım...

Bu işin sorumluluğu aşağıdan yukarıya herkesedir.

Maksut BALMUK

Öğretmen

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.