Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi'ne aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dalına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, ilgili yönetmelik ve yönergeye uygun hazırlanmış 4 takım başvuru dosyasını dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik uygulanmaktadır. Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

 

BİRİM ADI

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI/ANASANAT DALI

KADRO UNVANI

ADEDİ

ARANAN ŞARTLAR

Atatürk Eğitim Fakültesi

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi

Kimya Eğitimi

Yrd. Doç.

1

Kimya Öğretmenliği Alanında Doktora Derecesine Sahip Olmak. Bilimin Doğası ve Çevre Eğitimi Alanlarında Çalışma Yapmış Olmak.

Atatürk Eğitim Fakültesi

Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi

Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi

Yrd. Doç.

1

Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalında Doktor Unvanına Sahip ve Bu Alanda Çalışmalar Yapmış Olmak.

Diş Hekimliği Fakültesi

Dişhekimliği Temel Bilimler

Dişhekimliği Temel Tıp Bilimleri

Yrd. Doç.

1

Oral Histoloji alanında deneyimli olmak

Eczacılık Fakültesi

Temel Eczacılık Bilimleri

Biyokimya

Yrd. Doç.

1

"Biyokimya” alanında Doktora yapmış olmak. Yara iyileşmesi, kemometri ve oksidatif stres konularında çalışmaları bulunmak.

Eczacılık Fakültesi

Temel Eczacılık Bilimleri

Eczacılık Temel Bilimleri

Yrd. Doç.

1

“Fiziksel Kimya” alanında Doktora yapmış olmak. İlaç etkin maddelerin yüzey aktif maddelerle etkileşimi ve adsorpsiyonu konusunda çalışmaları bulunmak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Bilgi ve Belge Yönetimi

Müesese Arşivleri

Yrd. Doç.

1

Doktorasını EBYS üzerine yapmış olmak, E-Devlet ve EBYS konularında yayınları bulunmak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Coğrafya

Bölgesel Coğrafya

Yrd. Doç.

1

Arazi kullanımı, su yönetimi ve akarsu havza yönetimi gibi Bölgesel Coğrafya konularında çalışmış olmak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Sosyoloji

Genel Sosyoloji ve Metodoloji

Yrd. Doç.

1

Kamusal Alan, Laiklik ve Dini Hareketler,Sekteryanizm, Araştırma Yöntemlerinde Etik Sorunu, Kültürel Miras Yönetimi ve Sürdürülebilirliği konularında çalışmaları olmak.

İktisat Fakültesi

Ekonometri

İstatistik

Yrd. Doç.

1

İstatistik alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, çok değişkenli istatistik konularında çalışmaları olmak.

İktisat Fakültesi

İngilizce İktisat

İktisat Teorisi

Yrd. Doç.

1

İktisat alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, para politikası ve enflasyon hedeflemesi konularında çalışmaları olmak.

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Kelam

Yrd. Doç.

1

Kelam Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak.

İletişim Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler

Yrd. Doç.

1

Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında Doktora yapmış olmak, İtibar Yönetimi ve Kamu Diplomasisi alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.

Mühendislik Fakültesi

Biyomühendislik

Biyomühendislik

Yrd. Doç.

1

Lisans ve lisansüstü derecelerini Biyomühendislikve/veya Kimya Mühendisliği programlarından almış olmak. Biyopolimer endüstrisinderekombinant bakterilerden sellüloz üretimioptimizasyonu konusunda uluslararası çalışmalar yapmış olmak.

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Ebelik

Ebelik

Yrd. Doç.

1

Ruh Sağlığı, Gebelik ve Doğum Psikolojisi alanında çalışmaları olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Ortopedi ve Travmatoloji

Doçent

1

İntertrokanterik kırık cerrahi tedavisinde deneyimli olmak ve bu konuda uluslararası indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış makaleleri olmak. Ayak cerrahisi ile ilgili deneyimli ve uluslararası indekslerde taranan dergilerde yayınlanmış makaleleri olmak. Ters omuz protezi ile ilgili yayınlanmış makalesi olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yrd. Doç.

1

Nöroşirürji uzmanı olmak, periferik sinir hasarı tedavisinde kök hücre kullanımı konusunda araştırma yapmış olmak ve bu konuda deneyimli olmak, Glial tümör cerrahisi konusunda deneyimli olmak, spinal enstrümantasyondaenfeksiyon önleyici implantlar üzerine deneysel çalışma yapmış olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Ortopedi ve Travmatoloji

Yrd. Doç.

1

Pediatrik Ortopedik Onkoloji alanında uluslararası çalışmaları olmak. KemikTümörleri'yle ilgili uluslararası kitap bölümü yazmak. El Travması konusunda uluslararası yayını olmak. Pediatrik Ortopedi, El Cerrahisi ve Artoskopik Cerrahi alanlarda deneyimi olmak.

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri

Ortopedi ve Travmatoloji

Yrd. Doç.

1

Ortopedik Onkoloji eğitimi veren bir klinikte, uzman doktor olarak, ilgili alanda aktif olarak çalışmak. Ortopedik Onkoloji alanında kitap bölümü yazmak. Üst Ekstremite Cerrahisi ile ilgili yayınları olmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Acil Tıp

Yrd. Doç.

1

Geçici İskemik Atak konusunda klinik araştırma yapmış olmak. Bu konuda birincil indekslerde taranan yayını olmak ve İngilizce Tıp Fakültesi mezunu olmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Yrd. Doç.

1

Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında genetik ve girişimsel nöropsikiyatrikaraştırmalar yapmış olmak ve SCI kapsamında yayınlanmış olması. Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında Ulusal bilimsel projede yürütücülük yapmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Yrd. Doç.

1

Koksigodini ve elektrofizyoloji konularında SCI-Expanded kapsamında indekslenen dergilerde makalesi olmak, herediter polinöropatilerkonusunda uluslararası dergilerde yayını olmak,elektrofizyoloji konusunda deneyim sahibi olmak.

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri

Nükleer Tıp

Yrd. Doç.

1

Kahverengi yağ dokusunun insan metabolizması ile ilişkisi hakkında deneyim sahibi olmak ve uluslararası indekslerde yayınlanan dergilerde yayını bulunmak.

3809

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.