Marmara Üniversitesi'nin taşınma işlemi başladı

Marmara Üniversitesi'nin taşınma işlemi başladı

Marmara Üniversitesi, fakülte ve birimlerini Maltepe'deki yeni kampüse taşımaya başladı.

Marmara Üniversitesi'nin Maltepe Başıbüyük'teki 3.000 dönümlük yeni kampüsünün inşaatı, hızla devam ediyor.

 

YAVAŞ YAVAŞ FAKÜLTELER TAŞINMAYA BAŞLADI
Haydarpaşa'daki 7 bin öğrencili Tıp Fakültesi, geçtiğimiz şubatta Maltepe'ye taşındı bile. Diş Hekimliği Fakültesi binası ise bitmek üzere. Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik, Ebelik, Diyetisyenlik, Fizyoterapi, Hastane Yöneticiliği)'nin temeli mayıs, Eczacılık Fakültesi'nin temeli ise Haziranda atılacak. Nişantaşı'ndaki Diş Hekimliği ile İletişim fakülteleri, önümüzdeki haziranda geçici olarak Haydarpaşa'ya taşınacak.

"İNŞAATI BİTEN TAŞINACAK"
Maltepe'deki şantiye görevlileri, "Fakülteler peyderpey yapılıyor. İnşaatı biten buraya taşınacak" diyor. Tıp Fakültesi'nin yapımını üstlenen ZEK-SAN, Van Erciş ve TOKİ Elazığ afet konutları, TOKİ Denizli; Diş Hekimliği Fakültesi'ni yapan iki firmadan RG, Adalet Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, TANK Yapı ise Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığı önemli ihalelerle tanınıyor.

"YENİ KAMPÜS MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ARAZİSİNE YAPILIYOR"
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, boşalacak arazilerin akıbetini anlattı.

Rektör Gül'ün yaptığı açıklamasının satır başları;

"Üniversitemizin tüm arazileri, Milli Emlak'tan tahsisli. Dolayısıyla satılması değil, kurumlar arası takası söz konusu. Yeni kampüs, Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün arazilerine yapılıyor.

"ARAZİLER BİZE AİT DEĞİL, KAMU ARAZİLERİ"
Üniversite olarak bizim ihaleye vermemiz, para işlerine girmemiz söz konusu olamaz. Araziler bize ait değil. Kamu arazileri. TOKİ eliyle satışa çıkarılmasını sağlayan Milli Emlak'ın bağlı bulunduğu Maliye Bakanlığı. Üniversitemizin satışla bir ilgisi yok. TOKİ ile başlayan protokol görüşmelerine Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve üniversitemiz katılıyor.

"ÜNİVERSİTEMİZİN 75 BİN ÖĞRENCİSİ VE 3 BİN AKADEMİK KADRO VAR"
Yerel seçimler nedeniyle duran görüşmeler haziranda bitecek ve imza atılacak. İşlemler tamamlandığında kamuoyuna duyuracağız. Askeri arazideki inşaatlara başlamak için kışlanın taşınmasını bekliyoruz. Üniversitemizin 75 bin öğrencisi, 3 bini akademik kadro 5 bin personeli var.

"MALTEPE'DE BİR TEKNOKENT KURUYORUZ"
Maltepe'de bir teknokent kuruyoruz. Yeşil kampüs, akıllı binalar... Tepeye rüzgâr türbini ve gözlemevi kuracağız. Türkiye 'de rol model olmak istiyoruz. Sağlık Bilimleri kampüsünü Avrupa Yatırım Bankası'ndan aldığımız 35 milyon Euro ile yapıyoruz. Depremden etkilenmeyen raylı sistemli, en ileri ameliyat tekniklerinin kullanıldığı 720 yataklı hastanemiz eylülde açılacak. "

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.