MEB, 24 Kasım'da Öğretmenleri Ayıracak!

MEB, 24 Kasım'da Öğretmenleri Ayıracak!

Eş durumu tayinleri nedeniyle öğretmenlerle sorun yaşayan Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü farklı bir konseptte kutlamak için harekete geçti.

Bakanlık, ‘Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar ' adını verdiği konseptteki kutlama için illere yazı yazdı. Ankara 'da yapılacak kutlamaya katılacak öğretmenlerin belirlenmesini istedi ve şu kriterleri sıraladı: ‘Mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratmış, çevresiyle iyi iletişim geliştirerek toplumda kabul görmüş, beğeniyle anlatılan faaliyetler gerçekleştirmiş, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, sanat, spor gibi alanlarında başarı kazanan öğrenciler yetiştirmiş, bilim, spor, sanat gibi alanlarda topluma katkı sağlayan başarılı projeler gerçekleştirmiş...' İl Milli Eğitim Müdürlükleri kuracakları komisyonlarla bu kriterlerdeki öğretmenleri belirlemeye çalışırken, sendikalardan ‘bakanlık kriterlerine' tepki geldi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Burada ‘siyah' ve ‘beyaz' okul ayrımı ortaya çıkıyor. Öğretmenleri yarışmacı havasına sokmaya çalışıyorlar. Sobası olmayan köy okulunda öğrenci yetiştiren bir öğretmen ile kent merkezinde çok iyi şartlarda öğrenci yetiştiren öğretmeni aynı kategoride değerlendiremezsiniz” dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir “Öğretmenler diploma alırken zaten bakanlığın bu kriterlerine uygun olarak mezun oluyor ve öğrenci yetiştirmeye talip oluyorlar. 800 bin öğretmenin tamamı bu kutlamalara katılacak yeterliliktedir” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Kriter belirlenirken biraz acele edilmiş. Herkese eşit şartlarda yaklaşılıp seçim yapılacak mı? Öğretmenler kendi meslektaşlarını önerirse çok daha sağlıklı olur” diye tepkisini dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ise uygulamaya destek verdi ve “ Rastgele 3 öğretmeni yöneticinin kendi çevresinden seçip göndermesi yerine kriterler taşıyan öğretmenin seçilmesi takdir edilecek bir durumdur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum