MEB, 30 YDS puanıyla direkt uzman alacak

MEB, 30 YDS puanıyla direkt uzman alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, uzman yardımcılarını yetiştirmek için 30 YDS puanıyla uzman alıyor

2 Şubat 2015 tarihinde yayımladığımız haberde, MEB'in uzman almayı unuttuğuna dikkat çekmiştik. Tıklayınız. 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatına dair KHK'ya, 14/3/2014 tarihinde eklenen geçici madde ile uzman alınmasına imkan tanınmasına rağmen, bunun kullanılmadığına dikkat çekmiştik.

MEB bu haber üzerine, gerçekten de unutmuş olduğu bu düzenlemeyi hayata geçirmek istedi.

Geçen hafta alelacele yayımlanan duyuru ve kılavuzla ilana çıktı. Ancak yayımlanan ilan, hem kurum içi çatışmaya hem de kamunun kaynaklarının israf edilmesine neden olacaktır.

İşte MEB'in 5 gün başvuru süresi tanıyarak, başvurularını tamamlandığı ilanda dikkat çeken hususlar

1- Kuruma alınan uzman yardımcıları ortalama 90 KPSS puanıyla alınırken ve bu uzman yardımcıları 70 YDS puanı almaları şartıyla uzman yapılırken, bu ilanda uzman olabilmek için 30 YDS şartı aranmıştır. İlanda her ne kadar en yüksek YDS puanına sahip olan 3 katı adayın sözlüye alınacağı belirtilmiş olsa da, hem ilan süresi kısa tutulduğu hem de bazı özel kişiler için açıldığı belli branşlarda, 70 YDS'ye ulaşılması mümkün olmayacaktır.

2- Alınacak branşlar arasında analitik düşünme eğitimi almış ve kamudaki sorunlar konusunda yetiştirilmiş hiçbir branş yer almamaktadır. Hukuk ve öğretmenlik mezunları, uzman yapılmaya çalışılmaktadır. Siyasal bilgiler ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları görmezden gelinmiştir. Makine mezunlarının 30 YDS puanıyla A grubu kariyer meslek mensubu yapılması gibi aklın almayacağı bir işleme imza atılmaktadır. Hukuk mezunlarının da, kurumun geleceğine yön verecek analizler yapmak yerine daha çok MEB'in içine düşürüldüğü davalarla uğraşacakları anlaşılmaktadır.

3- Başvuru süresi ilandan itibaren sadece 5 gün tutulmuştur ve süre 22 Şubat'ta sona ermiştir. Sanki yangından mal kaçırılmaktadır.

4- Sadece sözlü sınavla alım yapılacak olup, tek kriter en az beş yıllık bir deneyime sahip olmaktır.

Yurtdışına doktorayı gönderdiği personeli Bakanlığa uzman olarak atayarak takdir toplayan MEB, bu kez çok kötü bir ilan yayımlamıştır.

Sadece torpille alınacak uzmanların, 95 KPSS puanıyla Bakanlığa alınan ve şuan her biri en az80-90 YDS puanına sahip uzman yardımcılarının yetişmesini sağlayacağı düşünüldüğünde, kurum içi çalışma barışının da bozulması kaçınılmaz olacaktır.

MEB, torpile kapı aralayan, kendisini vesayet makamlarının (sendika, sivil toplum, siyaset, işadamı) müdahalesine açık bırakan bu düzenlemelerle, her geçen gün daha fazla çürümektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum