MEB İç Denetim Birimi Başkanı istifa etti

MEB İç Denetim Birimi Başkanı istifa etti

Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Özgür Kalkan görevinden istifa ederek AK PARTİ'den Muş milletvekili aday adayı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Özgür Kalkan görevinden istifa ederek AK PARTİ'den Muş milletvekili aday adayı oldu.

Uzun yıllar eğitim yöneticiliği ve bakanlık müfettişliği yapan bir süredir de Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı olarak görev yapan Kalkan, milletvekilliği için çalışmalara başladı. Kalkan, 24 Haziran 2018 seçimleri için memleketi Muş'tan AK PARTİ aday adayı olacak.

Özgür Kalkan kimdir?

1975 yılında Muş'un Hasköy ilçesinde doğdu. Lise öğrenimini Bitlis Anadolu Öğretmen Lisesinde, yükseköğrenimini ise Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) Kamu Yönetimi alanında tezli yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi'nde Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri anabilim dalında Doktora eğitimine devam etmektedir. Antalya Kuyucak İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmenliği, Muş Lisesi Edebiyat Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı, Muş Fen Lisesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2006-2014 yılları arasında Bakanlık Müfettişi olarak görev yaptı. 2015 yılında İç Denetim Birimi Başkanlığı'na İç Denetçi olarak atandı. Halen İç Denetim Birimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce, Arapça ve iyi derecede Osmanlıca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.