MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı

MEB MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI TRABZON’DA YAPILDI.

 

Geçen yıl Antalya’da düzenlen Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı’nın sonuç raporlarının değerlendirilerek son şeklinin verilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlen Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi Ve Eylem Planı Çalıştayı 20-22 Mart 2013 tarihleri arasında Trabzon’da yapıldı.

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan bir çok sendikanın temsilci bile göndermeyerek,teknik eğitimin sorunlarına duyarsız kaldıklarının görüldüğü Çalıştay’da sendikamız, mesleki ve teknik eğitime verdiği önemin bir göstergesi olarak Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN tarafından temsil edildi.

Çalıştay’ın ilk gününde taslak strateji belgesi üzerinde Türk Eğitim Sen’in görüş ve katkılarını dile getiren Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN,Türk Eğitim Sen’in 1-3 mart 2013 tarihleri arasında Ankara’da Teknik Eğitim Çalıştayı düzenleyerek, teknik eğitime verdiği önemi gösterdiğini söyledi.Mesleki ve Teknik Eğitimin 28 Şubat sürecinde büyük yara aldığını ve mağdur olduğunu da söyleyen ŞAHİNDOĞAN,siyasi iktidarın teknik eğitimin ve teknik öğretmenlerin sorunlarını çözmek adına hiçbir şey yapmadığını da vurguladı.

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN,Türk Eğitim Sen’in düzenlediği Çalıştay’da tespit edilen ve oluşturulan komisyon raporlarına yansıyan sorunlar ve çözüm önerilerini  katkı yapması ve dikkate alınması dileğiyle katılımcılarla paylaştı.

Çalıştay’da ikinci ve üçüncü günlerde komisyon çalışmaları yapıldı. Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz M.Yaşar ŞAHİNDOĞAN, Mesleki ve Teknik Eğitime Erişim komisyonunun çalışmalarına katılarak sendikamızın görüşleri doğrultusunda komisyon çalışmalarına katkıda bulundu.

 

 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.