MEB, müdür yardımcısı görevlendirmelerinde risk alıyor

MEB, müdür yardımcısı görevlendirmelerinde risk alıyor

MEB, yargının iptal kararı verdiği yönetmelikle ilgili yeni bir düzenleme yapmadan müdür yardımcılığı görevlendirme işlemlerini başlatmıştır

MEB mahkeme kararı sonrasında müdür yardımcısı görevlendirme sürecini durdurmuş ve özellikle sınav kazanan adayların baskısı üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik'in yazılı sınava ilişkin hükümleri yargı kararlarına uygun olarak yeniden düzenlenmektedir."

O dönemde gelen açıklamalarda yönetmelik değişikliğinin yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği belirtilmişti.

Açıklamanın ardından FETÖ darbe girişimi oldu, bu nedenle de süreç aksadı diye düşünürken, Milli Eğitim Müdürlükleri görevlendirme ile ilgili uygulamayı başlattılar.

Bu da demek oluyor ki, MEB herhangi bir mevzuat düzenlemesi yapmadan, yani yargının iptal kararı verdiği hükümleri yeniden düzenlemeden veya yargı kararının ortaya çıkardığı riskleri gidermeden, görevlendirmeleri yapacaktır.

Bunun doğru bir karar olup olmayacağı şüphelidir. Yarın sadece bir adayın, bir görevlendirmeye kızıp dava açması halinde, tüm görevlendirmeler yine iptal riskiyle karşı karşıya olabilecektir.

MEB bir an önce Yönetmeliğin yayınlanmasını sağlamalı ve yargı tarafından durdurulan sınava konularına ve sınavsız görevlendirmeye ilişkin süreçlerin hukuki alt yapısını tamamlamalıdır.

Maksut Balmuk

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum