MEB Müfettişleri Yönetmeliğine iptal davası

MEB Müfettişleri Yönetmeliğine iptal davası

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI REHBERLİK VE DENETİM BAŞKANLIĞI İLE MAARİF MÜFETTİŞLERİ BAŞKANLIKLARI YÖNETMELİĞİNİ YARGIYA TAŞIDIK

Türk Eğitim-Sen genel merkezi tarafından yapılan açıklama;

Bilindiği üzere, Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Ve Denetim Başkanlığı İle Maarif Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği 24 Mayıs 2014  tarih ve 29009 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak, üyelerimizden gelen talep ve şikayetler doğrultusunda, bahsi geçen Yönetmeliğin; Amaç başlıklı 1/b maddesinin,  Başkanlığın oluşumu başlıklı 5/1 ve 5/2. Maddesinin, Başkanlığa atama başlıklı 7. Maddesinin, Sınav Komisyonu başlıklı 10/1. Maddesinin, Yazılı sınava katılacaklarda aranacak şartlar başlıklı 14/b maddesinde yer alan “otuz beş yaşını” ibaresinin, Yazılı Sınav başlıklı 16/2. Maddesinin, Sözlü Sınav başlıklı 17/2. Maddesinin, Müfettiş Yardımcılığına Atama ve Göreve Başlama Başlıklı 22/3. Maddesindeki “yapılabilir” ibaresinin,  Bulundukları İlde Sekiz Yıl Süre ile Görev Yapanların Yer Değiştirmeleri başlıklı 38/6. Maddesinde “eş durumu” özrüne yer verilmemesi yönündeki eksik düzenlemenin, Sağlık Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirmeler başlıklı 41/5. Maddesinin,  Hizmetin Gereği Olarak Yapılacak Yer Değiştirmeler başlıklı 43. Maddesindeki “hiçbir şekilde” ibaresinin, Maarif Müfettişleri Başkanlığının Kuruluşu başlıklı 44/1. Maddesinin, Grup sorumlusunun görevlendirilmesi başlıklı 51. Maddesinin, Müfettişlik Güvencesi başlıklı 65/1. Maddesinde “ahlaki” ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve devamında  iptali istemiyle Danıştay’da dava açtık.

 

İlgili dava dilekçesi için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum