MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN üzerine değerlendirme

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN üzerine değerlendirme

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf TEKİN üzerine değerlendirme yazısı..

Bu ülkede sorunları algılama ve çözme tekniği II.Abdulhamit'ten beri hep aynıdır.Yöntem; içeride de dışarıda da bu Milletin elinden iş gelen, dürüst, namuslu, yetişmiş evlatlarını birbirine kırdırma yöntemi... Kim iş yapmaya, halk nazarında iltifat görmeye başlamışsa ona karşı defans kurma taktiği uygulanmıştır.
Şimdi bu uygulamanın benzerini MEB'de görüyoruz. Dershaneler süreci ile başlayan, paralel yapının ilk başlarda Başbakana açıkça cephe almayı göze alamayıp MEB Müsteşarı'nın kellesini almaya yönelik teşebbüsü, akabinde herkesçe malum memur internet sitesinin aynı anda ana manşetinden dördünü Müsteşar Bey'e yönelik ''alın bu Müsteşarı'' türü kara propaganda tekniği haberlere ayırması, algı operasyonlarına başvurması bu tekniklerin günümüzde MEB'deki yansımaları olmuştur.

Kamuajans yazarı Sinan ŞAMİL'in ''İstanbul MEM'de Mahşerin Dört Atlısı'' yazısı ve yine yazarımız Celal DEMİRCİ'nin geçtiğimiz günlerde bu sayfalardan yayınladığımız ''MEB'in Skolyozları'' yazıları ile deşifre ettiği ibretlik yazıların muhataplarınca yeni algı operasyonlarının hazırlandığı gözlerden kaçmıyor.

1947 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Fransız yazar André Gide, Dar Kapı isimli romanında;

''Dar kapıdan girmeye çabalayınız. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı büyük ve yol geniştir . Bu kapıdan girenler çoktur. Yaşama götüren kapı ise dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar çok azdır.” Diyor.

MEB'in geniş kapılarında oportünist, popülist politikalar izlemek yerine ''Dar Kapı''lar da omuz aşındırmaktan ve yıpranmaktan endişe duymadan Millî Eğitim'in realiteleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışmak ''Dar Kapı''larda da, ''Dar Kuyularda'' da ızdırap çekme pahasına Yusuf olabilmektir.

İster hiçbir riske girmeden koltuğundan şeref alan bir bürokrat olursunuz, ister riske girmekten çekinmeyen, taşın altına elini koyan, koltuğuna güç katan ama mevkidaşlarınca sevilmeyen, altı oyulmaya çalışılan, MEB havuzundaki yüzme milli takımı sporcuları ve antrenörlerince gömleği yırtılarak havuza çekilmeye çalışılan bir Yusuf olursunuz.

Tarih cesurların yanındadır. Cesur'un bakışı korkağın kılıcından keskindir.

Kaynak : Kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum