MEB Müsteşarı'ndan yargı kararına itiraz

MEB Müsteşarı'ndan yargı kararına itiraz

MEB Müsteşarı Tekin'in, bir şube müdürünün yalnızca sözlü mülakatla göreve getirildiği gerekçesiyle atamasını iptal eden kararın uygulanmaması yönünde 'olur' verdiği ortaya çıktı.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU
 
Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi, 2008'de okul müdürlüğü yaparken, duyuru yapılmadan ve yazılı görevde yükselme sınavına girmeden şube müdürü olarak atanan Haydar Aydın'ın atamasının iptali için Balıkesir İdare Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Mahkeme geçtiğimiz ağustosta verdiği kararda, "Dava konusu olayda okul müdürü olarak görev yapmaktayken il milli eğitim şube müdürlüğü görevine atanan kişinin atandığı görevin üst görev olduğu, dolayısıyla görevde yükselme sınavına girmesi gerektiği açıktır. Bu durumda okul müdürü olarak görev yapan Aydın'ın görevde yükselme sınavına girmediği açık olup üst görev niteliğinde olan il milli eğitim şube müdürlüğü görevine atanmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamıştır" ifadelerini kullanarak Aydın'ın atamasını 6 yıl sonra iptal etmişti.
 
Çalışmaya devam etti
 
Ancak mahkeme kararıyla, eski görev yeri olan Sakarya İlkokulu'na okul müdürü olarak dönmesi gereken Aydın, mevcut işinde çalışmaya devam etti. Eğitim-Sen, bakanlığa kararın neden uygulanmadığı yönünde bir yazı yazarak, konuyla ilgili bilgi istedi. Bakanlıktan gelen yanıtta İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu'nun söz konusu mahkeme kararının uygulanmaması yönünde yazdığı resmi yazı ve MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in yazıya verdiği 'olur' yer aldı.
 
'Hukuka aykırı değil'
 
MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, yazıda, Aydın'ın 1 Eylül 2008'de, 'eğitim kurumu müdürlüğü hizmeti'nden dolayı Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atandığını belirterek Eğitim-Sen'in Aydın'ın ataması ile ilgili açtığı davayı ve mahkemenin verdiği iptal kararını detaylı biçimde anlattı.

Yazıda, 'Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin 5 Mayıs 2010 tarihli kararında 12 Aralık 2008'den sonra atanan şube müdürlerinin atamalarının iptali kararı verilmiştir. Aydın, 12 Aralık 2008'den önce 1 Eylül 2008 tarihli işlemle şube müdürlüğüne atanmıştır. Atanma tarihinde yürürlükteki mevzuata aykırılık bulunmamakta' denildi. Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi, suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum