MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne Sürpriz Atama!

MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne Sürpriz Atama!

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atandı

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atandı.  

4 yıldır Gaziantep İl Milli Eğitim müdürü olarak görev yapan  Cengiz Mete’nin yerine Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kimin getirileceği merak konusu olurken gün içerisinde belli olacak öğrenildi.

Cengiz Mete Kimdir?

1974 yılında İstanbul’da doğan İl Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz METE, ilkokul ve ortaokulu İstanbul’da, Lise öğrenimini ise Yalova’da tamamladı. Lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’ne girdi. Üniversite eğitiminin ardından Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Tezli Yüksek Lisans yaptı. Meslek yaşamına 1995 yılında öğretmen olarak Van ili Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu’nda başladı. Daha sonra İstanbul ve Yalova İllerinde öğretmenlik görevini sürdürdü.

 Öğretmenlik görevlerinden sonra, Yalova Sugören İsmet Koçhan İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Termal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yöneticilik (müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdürlük) görevlerinde bulundu.

Öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği görevlerinin yanı sıra çeşitli vakıf, dernek, sendika ve spor kulüplerinde; yöneticilik, kuruculuk ve yönetim kurulu üyeliği görevleri yaptı. 2011-2013 yılları arsında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2013-2014 yılları arasında Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 26 Haziran 2014 tarihinde Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Cengiz METE, 22 Mart 2016 tarihinden itibaren Gaziantep İl Milli Eğitim müdürü olarak görev yapmaya başladı.

gazianteppusula.com

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.