MEB Özür Grubu Atama Duyurusu Değerlendirmesi

MEB Özür Grubu Atama Duyurusu Değerlendirmesi

MEB Özür Grubu Atama Duyurusu Değerlendirmesi. Özür Atamaları İçin Her İle fazladan Kadro Verilebilir mi?

Şubat özür durumuna bağlı yer değiştirmeişlemlerine yaz dönemine göre daha az birbaşvurunun alınacağını tahmin etmek pek de zor olmasa gerek.2013 yaz dönemi özürdurumu başvurularının hemen hemenhepsinin olumlu sonuçlandığıdüşünüldüğünde bu atamalara pek fazlaöğretmenin kalmadığını rahatlıklasöyleyebiliriz.Çoğunlukla ağustos ayındansonra evlenen veya sağlık ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenleri ortaya çıkan öğretmen arkadaşlar yerdeğiştirmek isteyecek.

  İster il/ilçe Emri diyelim istersek başka bir isim diyelim ne olursa olsun bence başvuranların azlığı da düşünüldüğünde başvuranların yerdeğiştirme hassasiyetleri de düşünülerek bence her il veya ilçeye fazladan kadro hakkı verilebilirdi.Hatta geç kalınmış da değil.

  Norm kadro yönetmeliğinin 21. maddesinin g kısmında geçen hükmün böyle bir hakka olanaksağlayabileceğine önceki haberlerde de değinmiştik.
 Boş Kadro Tahsisi ve Kullanımı

Madde 21 

g) Her ilin öğretmen norm kadro sayısının % 5'ini geçmemek üzere personelininöğretmeneşlerinin atanmalarında, Öğretmenlerin kanuni izin, diğer kanunlar uyarınca geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle görevlerinden geçici olarak ayrılmaları durumunda oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanmasında ve şehit eşi öğretmenler ile ilgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan kamu personelinin öğretmen eşlerinin atanmalarında

kullanılmak üzere Bakanlık onayı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine aktarılır.


Yukarıdaki hükmü incelediğimizde Türkiye genelindeki 127 bin boş öğretmen kadronun aslında her il veya ilçeye tahsis edilebileceğini anlıyoruz.Yani bakanlık ta isterse boş kadroları özür durumu isteyen öğretmenler için her ilçe veya il milli eğitim müdürlüklerine fazladan kadrolar olarak verebilir.


  
Yönetmelikteki maddenin belirttiği gibi aslında,böyle bir hak tanınırsa milli eğitim müdürlüklerini de rahatlatacaktır;çünkü her il/ilçeye verilecek %5 kadronun:

ı)Milli eğitim müdürlüklerindeki öğretmenlerin kanuni izin(ücretsiz izin)
ıı)Geçici görevde olanların
ııı)Disiplin cezası alarak veya görevden uzaklaştırma nedeniyle geçici görevden uzaklaşmalar 

  nedeniyle oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanması için kullanılabileceği belirtiliyor.



  Hem milli eğitim müdürlükleri dönem içinde oluşabilecek öğretmen ihtiyacını karşılamak için hem de öğretmenin özrünün bulunduğu ilçeye gitme ihtiyacını gidermek için bu şekilde bir hak bu atama döneminde verilebilir.Bu planlamayı yaparken illa ki il ilçe emrini Kılavuza eklemesine gerek yok.Özür durumu atama başvurularının 1. aşaması sonrası oluşan kadro ihtiyacına dayanarak her ilçe milli eğitim müdürlüklerine boş kadrolardan öğretmen kadrosu açılabilir.


Sedat DEGER
https://twitter.com/sedatdeger09

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.