MEB sınavlarda oturum ayrımı yapıyor

MEB sınavlarda oturum ayrımı yapıyor

MEB sınavlarda oturum ayrımı yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı sınav ücretleri konusunda bir türlü net karar veremiyor. 2016 yılında gerçekleştirdiği merkezi sınavlar için henüz kimseye ne kadar ücret ödeyeceğini bile bilmeyen MEB, toplu sözleşme hükümlerine rağmen öğretmenleri nasıl mağdur ederim diye hesaplar yapıyor.

MEB'in sınav ürectmeri konusunda farklı zamanlarda yayınladığı bazı yazılar;

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 13.11.2013 tarih ve 3355336 sayılı yazısına göre Ortaöğretime Geçiş Sistemi Ortak Sınavları kapsamında görevlendirilen personele hafta içi yapılan ortak sınavlarda oturum başına değil de bir gün için 5 saat ek ders ödemektedir.

 

İşte o yazı;

 

Fakat Ortaöğretime geçiş ortak sınavlarına ilişkin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzunun "Ortak Sınavların Uygulanması" başlıklı 9. maddesinde; "Ortak sınavlar, birinci günde üç oturum, ikinci günde üç oturum olmak üzere altı oturum halinde uygulanacaktır." açıklamasında yer alan"Ortak sınavlar, birinci günde üç oturum, ikinci günde üç oturum olmak üzere altı oturum halinde uygulanacaktır." ibaresi ile sınavların kaç oturum olarak yapılacağı belirtilmiştir.

 

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 12. maddesinin 5. fıkrasında; "Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz." hükmü yer almaktadır. Bakanlık bu hükme uymayarak oturum başına değil de bir güne 5 saat ek ders ücreti ödemektedir.

Fakat benzer bir sınav olan ve hafta içi yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Sınavında ödenecek ek derslerle ilgili 14.01.2016 tarih ve 492544 sayılı yazı ekinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 05.01.2016 tarih ve 55308 sayılı yazısındaki; "Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Sınavında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret almaları şartıyla her bir sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir." açıklamasında bulunmuştur.

 

 

Kısacası MEB Ortaöğretime Geçiş Sistemi Ortak Sınavlarını 3 oturumda yapılmasına rağmen tek oturum saymakta ve bir oturum ücreti ödemektedir. Fakat Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Sınavı oturumlarını farklı oturum saymakta ve her birine ayrı ücret ödemektedir.

Ahmet KANDEMİR

 
Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.