MEB Soruşturmaları "Yandaş"a İşlemez Mi?

MEB Soruşturmaları "Yandaş"a İşlemez Mi?

Maksut Balmuk yazdı...

Bakan Selçuk gündeme düşen özel sınıflara soruşturma açar mı? Hayır açamaz açsa da minareyi çalan kılıfı uydurur. Uyduramazsa müfettişler yardımcı olur. Olmadı sendikaları (malumsen) devreye girer son çare “okul aile birliği yaptı bizim suçumuz yok” denir o da olmazsa bir müdür yardımcısı feda edilir. Bir okulda sınıflar arasında yani çocuklar arasında ayrım yapılıyorsa oraya okul denemez. Ticarethanedir. Oradaki eğitim yöneticisine de eğitimci denemez, tüccardır hem de çocukları pazarlayan tüccar.

Özel okulda dahi olmaması gereken bu anlayışı bırakın cezalandırmayı üstüne üstlük bu tipler ödüllendirilir bizim sistemde.

Örnek vereyim: devlet okulu İstanbul Bakırköy Ataköy Atatürk Ortaokulu müdürü hakkında birçok soruşturma yapıldı. Konu özel sınıf. Öğrenci başına kayıtta 7-8 bin TL kayıt sonrası da her yıl için bir o kadar para toplandığı iddiası. Ne mi oldu? Tabii ki müdürlüğe devam ediyor. Malum sendikanın şube yöneticisi, arka sağlam.

"SORUŞTURMA YANDAŞA İŞLEMEZ YANDAŞ OLMAYANA İŞLER"

Bakanlık son günlerde gündeme gelen özel sınıflarla ilgili soruşturma yapacakmış. Yapsa ne yazar sonuç çıkmadıktan sonra? Soruşturma yandaşa işlemez yandaş olmayana işler. Alırlar görevden hatta memurluktan bile ederler. Soruşturma nasıl yapılır birkaç örnek verelim…

Müfettiş doğru yapsa bile uygulayıcısı uygulamaz. Hep bir yanılgı vardır. Müfettiş görevden aldı, müfettiş ceza verdi. Hayır müfettiş görevden almaz müfettiş soruşturma yapar, teklif eder. Bakan, vali uygular. Layıkıyla iş yapan müfettiş de çıksa uygulayıcısı uygulamayınca ne anlamı var ki? Dostlar muhabbette görsün.

Maksut Balmuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum